Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Merawat Jiwa Luka

Hi kawan-kawan ... rindu nak bersembang dengan korang di sini.  Walaupun macam orang bodoh sebab cakap sorang-sorang, tapi tetap gembira bila i tau yang membacanya ramai.  Many thanks ye buat korang-korang yang membaca Entry-entry di sini, sekurang-kurangnya, idak le rasa cam biol je i ni bercakap sorang-sorang. Tehehehe *gelak malu*

Alkisahnya bila hati luka, jiwa mula kacau.  Hati resah gelisah tak tenang.  Cool frens, bawak bertenang.  Ahhh senangnya ko cakap, kan, ingat senang nak bertenang bila hati bergelodak bagai ditendang? Ok ..  i faham .. its not easy, Misz-ella sendiri saat jiwa kacau, banyak berdoa dan berzikir dalam hati.  Nak tidur zikir, driving sambil zikir, naik tangga zikir.  Zikir ulang kali tanpa jemu, mintak pada Dia, mohon pada Dia, In Sya Allah ketenangan itu milik kita.  Misz-ella bertuah, punya keluarga yang saling menyokong satu sama lain.  My sister Ky, usually will provide me with Zikir-zikir yang boleh kita amalkan untuk merawat jiwa yang kacau gara-gara luka.  Tenang jiwa walau saat itu ribut kuat sedang  melanda.  Alhamdulillah, jiwa yang tenang itu juga adalah salah satu dari rezeki Allah bagi kat kita. Selain dari tu, socializing with people juga adalah satu terapi jiwa.  But remember, make sure you find a right person.  Kalo dia hanya menambah serabut, kita panhkah je dia. Tehehehehe .. senang, kan.

Hello ... nama saya Thia. Saya comelll sangat.  Kiutkan Thia.

Yang ni pulak Zulaikha.  Nampak je kecik tapi dia sangat 'happening', kalau Misz-ella ber aero, dia suka dok sebelah. Kita joget dia ikut. Walaupun dia kecik, step dia sharp.

Lagi satu cara merawat jiwa luka ialah bila dapat bersama kesayangan.  Miss you all la, especially Kak Senah.  Dulu-dulu, your jokes light my day.  Aku kalau dengan dorang, konfemm la akan gelak sampai nangis.


 Buat loyal readers saya Azwan, Haiiii adik ... nah gambar masak-masak.  Lauk akak sempoi je ,, tak meletops macam orang lain sebab saya sangat sederhana orangnya.

Yat, Tini, Zarina dan Azwa -rakan seperjuangan di Lantai Tari.  Masa ni, kami gi kenduri rumah kawan aero.  Masing-masing datang solo. Bukan sesuatu yang pelik sekarang ni bila pergi kenduri tak bawak laki. Betul tak? Betulll kannnn

Bara Bere Chips, Tuan rumah letak betul-betul atas meja makan.  Macam suh Joget je ni. Tehehehe ..

Tini and Azwa.  Makan, borak, gelak. Dah habis berkenduri maka balik la kami semua.  Begitu la perjalanan hidup kita.  Ada masa suka, ada masa duka.  Ada gelak, ada airmata.  Jom kita handle dengan bijaksana ye. 


Ok dah.  Nak gi buat benda lain. Nanti kita cite lagi kat sini ye.  Bye.  Tq baca.





9 comments:

Azian Elias said...

assalam Ella.. awat nye tuuu.. sabaq ye..

salah satu ubat jiwa kacau, makan yee. heee..

akuzle ayu said...

life is just like that. have to move on even we feel like dont wanna wake out from bed...huhuhuuh

faraherda.razalan said...

Lauk simple tu la yg sedap KC. Yummeh!

:: Mrs.Eady :: said...

meriah!

Kniedaz said...

masak-masak KC tu walau simple tapi sedap..huhu

diana said...

kita apa2 suka luah kat suami..:p

diana said...

kita apa2 suka luah kat suami..:p

Kakcik said...

Assalamualaikum Ella.

Lama kakcik tak singgah ke sini. Beginilah rutin kehidupan - suka duka silih berganti. Hanya Dia Yang mengerti...

Azwan@Mr Money said...

hahaha..... adakah azwan itu saya?
Btw thanks akak.... seminggu internet problem kat india nie, rasa macam terputus hubungan ngan dunia luar.
Hari nie baru dapat baca blog akak...
Biar x meletops janji masak dgn keikhlasan, yg tu buat jd sedap. saya tgok pon sampai tertelan air liur. hehehe