Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sambal Bilis Jalan Jauh

Hello Wednesday.  Dah tengahari baru dapat bagi salam Hai-Hai kat Blog dan korang-korang yang tak jemu datang sini. Terima Kasih ye korang .. korang memang best!! OK .. ini Entry tolong promot barang kawan-kawan.  I ni oke je .. Orang mintak tolong, kita tolong. Orang tak mintak tolong, ku duduk diam-diam. Meh baca.


Sambal bilis yang Jiran Misz-ella buat ni rangup dan sedap.  Ikan bilis yang dipilih adalah dari kategori agak mahal jugak la. Di masak berjam-jam atas api untuk pastikan cilinya betul-betul masak dan supaya ia  tahan lebih lama.

Misz-ella panggil Sambal Bilis Jalan Jauh sebab Jiran i yang buat Sambal ni supply untuk orang pegi Umrah, orang nak gi oversea dan sebagainya.  Sebab tu la i panggil dia Sambal Bilis Jalan Jauh. Hihihi ... Sesuka hati je bagi nama, kan. Makan dengan nasik panas-panas sedap nih, ratah gitu pun ok juga. Hihihi.

Roti Bakar dengan Butter dan Kaya pastu Misz-ella tabur sambal bilis rangup atas tu. Krapp .. kruppp .. bunyi roti bakar i you. Special, kannn .. Hihihi.


For those of you yang berminat, packing yang macam ni sedia untuk dipos. RM18/150gm sudah masuk Wang Pos.  Beli la korang .. sebagai persediaan untuk Bulan puasa nanti. Time-time emergency tak sempat nak masak, Sambal Bilis ni sangat berguna.  Buat lauk tambah pun ok jugak ni. OK dah .. takmo cite panjang-panjang.  Kalau nak e-mail me kat sini :~ kakchik_ella@yahoo.com.  Mekaseh baca. Byeeee.












7 comments:

Alin Marlini said...

bestnye kak chik....sedap makan ngan bubur nasik...nnt kalau alin nak alin cakap tau...hehehe

diana said...

Nampak sedap...

cheqna said...

sedapnyer kakchik oi..

anyss said...

Assalamualaikum,
Fuhhhhh! memang best kalau jalan jauh bawak sambal bilis gini....terdesak boleh bantai ;)

aDisH.sHidA said...

sedap nya..dulu time stdy selalu la wat gini utk bekal di asrama

el said...

lau cam ni kejap je leh abis haha

Irfa said...

betul tu..kalau nak jalan jauh
mesti bekal sambal bilis ;)