Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jam Tangan RM50,000

Blinkkkk !!! Dan-dan tu membulat mata i masa terjenguk harga Jam Tangan Rm50,000.00 dalam showcase tu.  Sib baik takat blinkkk bijik mata, kalo ter Opocot mak kau ... mahainyaaa jam tuuuu .. mati la i malu, kan. Harap baju ke main lawa, bila terkejut Opocot Mak kau rupanya .. iskkkk .. hilang vogue i you.  *vogue la sangat ... tehehehehe*

Cerita pasal latah ni kan, meh nak cite sikit.  Receptionist kat ofis Misz-ella dulu kan, dia memang kuat latah. Al-kisahnya, satu hari tu, KY my sister kol, dan-dan masa dia angkat telefon tu dia terlatah, siap complete dengan pakej tercarut sekali. Alololo .. terkejut kakak i tauuu .. terus dia cakap .. Ella .  Operator kau mencarut kat aku. Hah?? Tapi kan Ky, receptionist aku tu memang kuat latah, dia tak sengaja aku rasa.  Tu la, aku terkejut la jugak kena carut dengan Receptionist ko tu tapi aku dah agak dah dia terlatah tu, so its ok lah. Dan-dan tu kitorang gelak.  So Bosses out there, kalo nak cari Receptionist @ Tukang Jawab telefon, sila masukkan 'Tidak Melatah' dalam ciri-ciri yang dikehendaki ye. Kalo tak, sia-sia Caller kena carut. Hahaha.

 Ehemmmm .. ehemmmm .. tu la dia Jam Tangan mencecah RM50,000.00 yang buat mata i blinkkk membulat. Nak tak korang? Nak tak? If you ask me nak ke tidak, my answer is Donno.  First sebab i ni sederhana orangnya. Secondly sebab kalo nak pun, konfemm la ku tak mampu.  So its ok .. sebagai seorang yang berpijak di bumi nyata, i telan air liur pun tidak you.  Takat bulat bijik mato ehh den ni ha. Tehehehe.

Korang dah tempah baju raya? Misz-ella tak tempah pun tahun ni.  Mood raya belum activate lagi.  Tengok la nanti-nanti, susah-susah kita beli siap je.  Lawa kann yang pink tu.  

Macam dah nak raya sangat, kan .. puasa pun belum beb! Rilek arr.

Last but not least, Azwan@Mr. Money, sila la jamu mata dengan Mee Segera Perisa Kari yang Kak Ella buat ye  .. ni versi rajin dan macam-macam ada.  Tehehehe. Banyak tak bawak stok Maggi ke India? WahWahWah .. banyak lak soalan .. *sibuk je*.  By the way, if you all nak tau, Azwan is my blog reader yang dah lama baca Bog Misz-ella ni.  Tq Azwan .. appreciate it very much.  Lagi sorang blogger Diana Rashid, dia ni masih rajin Blogwalking ke sini dan mengomen disini.  Tq Diana, nanti bila-bila Kc p Penang kita jumpa eh.  Teringin sangat nak peluk Arab sambil laga pipi dengan Diana, Maisara and The Gang ni. 

Lagi satu, Misz-ella sekarang tengah try satu produk minuman kesihatan yang tersangat la sedap ala-ala minum Oren Sunquick kurang pekat giteww.  Katanya bisa cantik dalam 14  hari.  Almaklumler, sejak dah sebulan tak makan Seaweed Pure Marine Collagen ni harus la cari alternatif lain untuk support dan menambah baikkan apa yang ada.  Kenapa dah tak makan PMC? I dah makan dari bulan 11 tahun lepas, means dah 6 bulan i amalkan makan PMCsecara konsisten, so sekarang ni, masa untuk merehatkan diri seketika dari PMC.  Rehat sebulan dan sekarang sedang mencuba 1 produk baru. I tak jual ye kawan-kawan, yang i jual PMC and Vit C sahaja tapi apa lah salahnya kita buka minda berkongsi cerita dengan yang lain even i didn't gain, kan.  Kan Sharing Is Caring.  Nanti-nanti la ye, nanti i cerita. Tunguuuuu ...

12 comments:

Chekgu Azrine said...

Mcm tak berbaloi kot sis beli jam memahal..baik belu rumah buat investment kan...at least ada jgk nmpk pulangan..kan kc?

duniafana said...

perghhh...silau mata saya

Mama Zharfan said...

mahalnya jam itewww

Marina Monroe @Nanie said...

hehehehehe
Jika teringin nak pakai rolex beli yang paling murah, Lady Oyster.
Model evergreen.

JunAina said...

KC...sambil lalu jeling jelah eh jam tu...mau nagis bengkaka2 mata pun tak akan dapatnya. 50k banyak benda buleh buat tu.

faraherda.razalan said...

RM50k? Terkojut den...heheheh...

Alin Marlini said...

kalau alin lagilah x mampu kakchik...nak beli yang 500 hengget pun pk 100x...hehehehe

alin pun x amalkan PMC lagik...x taulah...muka alin bertambh2 jerawat...ada tips tak kakchik?

Azian Elias said...

usually designer punya lah kan. or maybe rolex or choppard ke.. akak org bagi amik lah kann. heee...

Kak Yang said...

Yes, I remember your melatah receptionist!

Kak Yang said...

Yes, I remember your melatah receptionist ha ha ha

*SiRibenMerah said...

tgn iyra neh haluihhh je.. x sesuai nk pakai jam.. huhuhu

Azwan@Mr Money said...

Wah nama diseru lagi sekali dalam post Kak Chik. Bangga2x. hehehe...

Ari tu ade bawak ruski 2 paket. Tapi 2 minggu dah habis sbb bila malam je mesti kebuluran. hahaa......

Btw thanks ye kak cik. Sorry lambat singgah. Tp lambat ke cepat ke, mesti kena singgah sini. hehehe