Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Hello Rabu 17122014

Rabu yang aku rasa someone is trying to delay in settling our problem.
Rabu di mana the night before i gave myself a deep thought about directions, about focus, about Do's and Dont .. about boundaries.

Rabu di mana the day before i had lunch with my beloved son, Aiman. I miss my little boy. How times has fly so fast till i miss our sweet moments together.  Aku rindu kecomelan dia masa kecik. Aku rindu waktu di mana dia perlu bergantung kepada aku untuk apa sahaja and i suddenly feel so lonely bila dia jauh dari mata.
Rabu dimana few days ago i talked about future and the talk ended up leaving me with a mix feeling.
Rabu dimana i felt i'm getting stronger day by day.
Rabu dimana the day before i told someone that i'm piling hard my decision so that i will stick to it and i do not want to consider changing it.
Rabu dimana i am excited for our big family trip schedule next week.
Rabu dimana i did my laundry, servicing my car, driving here and there seorang diri. I am happy with my capability of doing it on my own. Jadi perempuan kena kuat .. jangan segalanya bergantung pada Laki dan jadilah pasangan yang memudahkan urusan kita sesama sendiri.  Jadilah sayap atau tulang belakang kepada pasangan kita dan bukan bergantung pada dia semata.  Love is about a responsibility of making each other happy. Love is two way instead. Love is about helping and supporting each other. Love is about memberi dan menerima.  Love is such a special feeling .. rasa yang Allah swt beri hanya pada orang tertentu dan terpilih saja.  Beruntungnya kita kerana disayangi dan dicintai kerana hanya orang yang terpilih menjadi Ratu/Raja dihati dia.
Rabu dimana today, i'm watching The Hobbit marathon movie complimentary from Tgv Imax. I love my life as a Blogger .. sharing my thought, my life seikhlasnya dengan Readers semua. Alhamdulillah.

RM18 sepinggan Sotong Bakar di Restoran D'Limau Nipis di Bangi.  Segar sotongnya dan sedap rasa.

RM4 harga sepinggan nasi ini. Nasi separuh, kerabu taugeh, ulam dan Sambal Mangga.

Selamat Hari Rabu. Moga perjalanan hidup kita dipermudah dan dirahmatiNya. Amin.

Dan sekeping gambar masa kecik Aiman buat pengubat rindu. How i wish i could reverse the time to feel this beautiful moment again. *sigh*

10 comments:

Cik Diana said...

semoga dipermudahkan segala urusan hari ini kak ella. :)

Cik Diana said...

semoga dipermudahkan segala urusan hari ini kak ella. :)

Cik Diana said...

semoga dipermudahkan segala urusan hari ini kak ella. :)

Amanda Suria said...

Hilang rindu kat Aiman kejap eh KC...untungnya ada anak bujang..lauk sotong tu memang menggoda kalbu la KC...

Rai OurKizuna said...

rabu yang lapar tengok makanan kat blog akak T_T

sekejap je kan masa berlalu kak.. saya pun rindu dah dgn moment masa anak anak kecik..

Diana Rashid said...

lain nya muka Aiman masa kecik..pipi bulat..

Misz-ella Ismail said...

@cik diana

AMIN. TQ for your Doa.

Misz-ella Ismail said...

@Amanda Suria ..

Bila dia besar, automatik kita akan rindu masa kecik dia.

Misz-ella Ismail said...

@Rai Ourkizuna,

Aishhh .. awak pelapis banyak. Lambat lagi nak datang rasa rindu tu.

Misz-ella Ismail said...

@Diana Rashid ..

Lengan dia berketam mcm tebu, kan