Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Manisnya Cinta di Cappadocia

Petang Jumaat Misz-ella tengok wayang .. bersama Aiman dan keluarga angkatnya. Means .. two family watched the movie together.

I jarang tengok cerita Melayu .. or Filem Melayu. I'm very selective when it comes to cerita-cerita Melayu ni.  Percaya tak Misz-ella tak tengok Akademi Fantasia .. bila tertengok tup-tup dah Ulangan Konsert Final. Makaihhh so ketinggalan dan sila percaya Misz-ella tak tengok Maharajalawak Mega even its a hits satu Malaysia. OkOk .. abaikan saya sebab saya memang pelik. Haha. Tetapi Filem Manisnya Cinta di Cappadocia memang I nak tengok. First kerana i read Novel Manisnya Cinta by Anis Ayuni long time ago. Kedua kerana Nur Fazura dan setelah menonton movie ini .. its so worth watching. Tak rugi menonton Filem yang memang manis ini.

Kisah percintaan Ifti yang bermacam warna.  Pertama putus cinta dengan Fredo. Lepas tu jatuh cinta dengan si Driver Bas bernama Nadzmi 
.. dilamar bekas Abang Ipar sendiri dan akhirnya .. 

Jeng Jeng Jeng ..

Haha.

Korang sila la tonton sendiri.  Dari awal sampai habis, langsung tak jemu. Lawak, sedih, sweet, romantis .. semua ada dalam filem ni. Bila part sedih airmata meleleh beb .. Ana kat sebelah i sampai keluar air hidung. Bila lawak ketawa keluar suara .. its such an enjoyable movie lah. Pemandangan dan lokasi setiap scene sangat lawa, barisan pelakon terbaik dan terkenal di Malaysia, Misz-ella bagi 5/5 untuk filem ini. Penerbit filem tak kedekut untuk beri yang terbaik buat filem ini so guys lets watch this movie. Hanya yang manis buat kita sebaik melangkah keluar dari wayang nanti. Sweet lah. 




16 comments:

Mek Onie said...

bestkan :D
scenery terbaik!

Mama Zharfan said...

memang plan nak gi tgk minggu ni hehhe

lia ummiirfan said...

romantik komedi ekk.. bestnya... i suka romantik komedi,, :))

TengkuButang said...

nak tengok fazura tu.. cantik kan

kakyon said...

ingatkan Ella bercuti ke Turki :)

Latifah said...

wahh.. best ni.. sy mmg suke cerita yg manis2 nie.. heheheh

LatifahFazri

Ome Cool said...

Yep, memang berbaloi menontonnya. Fazura power berlakon watak Ifti :)

Misz-ella Ismail said...

Kan Mek Onie ..

Misz-ella Ismail said...

Suzie @ Mamz Zharfan .. sure tak menyesal.

Misz-ella Ismail said...

@lia ummiirfan .. Yeszz. Kita sama. Yeayy !!

Misz-ella Ismail said...

@lia ummiirfan .. Yeszz. Kita sama. Yeayy !!

Misz-ella Ismail said...

@Tengku Butang .. Fazura cantik sgt.

Misz-ella Ismail said...

@Kakyon .. belum mampu lagi untuk ke situ

Misz-ella Ismail said...

@Latifah

Saya pun suka cerita yang manis. Keluar panggung rasa hepi je, kan

Misz-ella Ismail said...

@Ome Cool .. sweet kan Fazura sebagai Ifti.

Amanda Suria said...

Cik abe tu plak x suka tgok citer melayu kat Pawagam...erm...bila plak la nak pi tgok...nak ajak kawan2 blogger la...