Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Masak, Makan, Movie


 Ikan Dorry Filet Sos Tiram dan Ayam Goreng Crispy dimasak masa tak berapa nak rajin. Both lauk are Aiman's feveret not mine.  Macam biasa la, bila masak untuk famili, citarasa dan selera famili harus difikirkan if not Tukang Masak syok sendiri namanya tu kan. Senang masak camni .. setengah jam siap. Potong dadu Ikan Dory salut tepung ubi dan goreng satu-satu sampai garing. Susun dalam pinggan then kita buat Sos dia guna Sos Tiram dan Sos Lada Hitam. Dah siap curah atas ikan. Done.

 Bihun Kung-Fu not my favourite too but i decided to choose the Menu kerana teringatkan seseorang. Dulu selalu cuit-cuit yang dia punya sekarang kalau nak order la kau sendiri. Tapi berbaloi memilih Menu ini kerana rasanya teramat la sedap.

Muka penat sebab menabur bakti kepada keluarga dari pagi. I la mem, I la Bibik, I la Driver. Misz-ella cerewet orangnya .. i dont like Weekly maid .. i tak suka orang luar sentuh barang-barang i .. even penat lebih puashati i buat sendiri.  Waiting for someone to fetch us for a movie.  Seronok ooo tengok movie ramai-ramai .. satu 'row' tak da orang lain, kita aje.  RM10 seorang dewasa dan RM8 untuk student .. terlalu manis Filem ini.  Too sweets .. boleh buat orang kena diabetes!! Haha.

5 comments:

Mek Onie said...

GO AKAK GO ;D

Kakcik Nur said...

Makanan simple tapi sedap - Alhamdulillah. :)

tiga lalat said...

Salam .Hee makanan yang sedap.

Diana Rashid said...

Aiman dan kicap berpisah tiada..

Hudson Hah said...

Hi Ella, you are indeed a Professional Chef. Kalo ada rezeki, boleh lah I cuba your home cook food hehe...