Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Diamkan Ajer


Ehsan :- Google


Sebab tu Misz-ella lebih suka berdiam.  Marah pun diam. Tak suka pun diam. Kalau boleh 'avoid'/elak orang yang kita marah lagi bagus. Sebab tengah 'emo' kan. Esok dah 'cool down' baru kita 'confront'.  Masa tu tak emosional dah. Tapi rasional.  Bila rasional, baru boleh bincang, betul tak?

Ada orang marah 'poom pam poom pam'. Hempas pintu baling meja baling kerusi *ada ke?* pecah pinggan mangkuk cawan semua *ada ke*? 

Ehhh .. jangan buat camtu tau. Tu tandanya kita dirasuk Syaitan. Berjoget la si Syaitan bersuka ria kerana berjaya menyesatkan kita. 

Misz-ella jarang membebel. Tapi sesekali terbebel jugak. Tapi lepas tu hasben tarik muka masam.  Then i know he dont like. So i tak buat dah. Tegur sekali, dua kali. Tegur baik-baik .. mendatar tapi tegas. Aiman dah paham sangat. Tapi kalau terbebel jugak .. tu tandanya level stress i dah over tinggi.  Maka orang-orang dalam rumah pun cepat-cepat 'fix the problem' sebab Ratu rumah dah marah. Hehehe.

So ingat eh .. SILENCE & SMILE.  Biar orang kata kita, kita jangan serang dia.
Biar 1000 masalah melanda, kita HADAPI DENGAN SENYUMAN je. Susah nak senyum .. i know .. tapi cuba. Cuba eh. OKbai. Good nite.




4 comments:

Lydia Miza said...

Tq kc entri ni. Kdg tu stress sgt mmg ada bebel. Satu umah terus muncung. Huhu

Irfa said...

ITU PETUA AWET MUDA KOT
HIHI

Kakcik Nur said...

Kakcik sekarang pun dah lebih banyak diam dari membebel...

kakyon said...

samalah akk pun klau marah tak nak tunjuk dulu..tegur elok2. buat lagi siaplah..ratu nenek mengamuk..hehe