Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Quality Life. Quality Time.

Spending quality time with Kesayangan is the best therapy in life.

Dari pagi bizi, buat sarapan, sambil-sambil tu buat 'cotton stock counting'
Dan kebizian berterusan .. sebab Misz-ella orangnya tak tau duduk diam. 

When everyone is at home, lets take this opportunity to cook and makan.  Lamb Chop makan dengan nasi. Tapi my Darling Aiman ratah gitu je. Lagi best, dia kata.

Ada Sotong Goreng Kunyit jugak .. Ehhh Azwan, suka tak Entry ada gambar makanan ni? Suka, kan.

Sambil masak sambil layan Whatsapp from my blog reader who later on become my customer.  Babe, i nak try Ephyra. I know u for three years babe .. kulit kau lawa, kau tak nampak 40an babe. Then i snapped this photo and Whatsapp her .. Nah Si Comot sedang bersilat di dapur.  Exclusive for you, fren yang berada di Negeri Di Bawah Bayu. But now no longer exclusive cos i share it here. Jaga lah diri kita sebaiknya.  Elakkan perkara negatif menghampiri diri.  Lead yourself to a positive way of life.  Tuhan jadikan tiap ciptaanNya itu indah belaka. But since kita leka, yang molek dan indah itu bertukar rupa. OK .. peringatan untuk diri sendiri jugak ni sebab i put on a little bit of weight recently.  So jaga-jaga wahai Ella.

Then, lepas Aiman dah balik Asrama, maka tiba masa untuk cari ruang buat diri sendiri pulak.  As a mother, our family is our top priority.  Orang perempuan, once kahwin, husband dan anak-anak la hidup dia. Dia tak pandang benda lain dah. Apa pun, family first.  Tapi .. kalau ada kesempatan, find a little bit space for yourself.  Pergi jalan ke shopping mall sorang-sorang ke, pergi Salun @ Spa untuk manjakan diri ke .. or bersenam like me.  Reward yourself after a long tiring day contributing to the family.  Misz-ella exercise at night. Siang memang tak sempat sebab banyak kerja nak buat.  Bila siang dah berpenat-penat, malam mula la Virus 'M' menyerang. Malas la .. rasa nak rehat je, kan. But i dont like virus Malas. Bila Malas datang, i killed it with Vitamin R:-Rajin.  That is what i always pesan kat Aiman .. Malas itu Negatif.  So jangan malas.  Hidup kena sentiasa positif.  Kurangkan negatif dalam kehidupan, ok.


A photo posted to my beloved family Whatsapp Group. Penat 'Exercise' hari ni.  Perhaps because of cuaca yang panas. So dont forget to drink a lot of water before, during and after exercise, ok. Yang tak exercise pun jangan lupa minum banyak air. Ok .. got to go. Thank you reading. Bye.








6 comments:

Kakcik Nur said...

wah berkilat wajah Ella dengan kesegaran. :)

Noor Azrinna said...

Sharing yang best!

pinky said...

kak...sangat gebu... kalau nak try sy roger akak ya....

Irfa said...

tk sempat nk manjakan diri.huhu

Shiekin Riez said...

sedapnye

Azwan@Mr Money said...

Hahahahaa..... Suke!!! Paling best kat blog nie ialah makanan. hahaa

Sorry la akak, kalau kekadang tu x perasan kalau akak ade taip nama 'Azwan' (Saya bajet saya la tu. haha) . Sebab skrg final sem, memang busy giler. Tp blog akak tetap sya singgah bila free. Kalau tak baca line-by-line pon, gambar makanan tetap saya akan cari. hahaa....