Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Friday 39°C

Friday 10/10/2014 .. today assignment is meet the Client.  Tq adik order my cotton. Tak tahan hati dia tengok cotton-cotton GCE yang cantik lawa tu. SB-KD traffic clear yang tak best jalan very bumpy like riding a roller coaster because of the MRT.

Sempat borak boleh tahan panjang dengan customer who is also my Blog reader.  Everyday saya baca Blog akak. Tiap pagi sebelum buat keja saya mesti baca Blog akak dulu. Saya siap bookmark Blog akak.  Tapi saya 'Silent Reader' je. Ermm .. most of my readers are Silent Reader. Datang senyap-senyap, baca and then they go. Esok dia datang lagi. Tak pe. I tak kesah. Tq Fiza. 

Hello Silent Readers *lambai tangan kanan* Thank you very much. I appreciate every Click on Dari Jari-Jari Halusku.

Dia cakap kat Aiman ~ 'Bagus Mummy awak'. Tak bagus mana pun i ni sebenarnya but i think my strength is my strong mind and my kuat semangat. I do things with passion .. sebab tu Blog ni dah berumur 4 tahun. I write because i love to write, i enjoy writing, not because i have to write or people force me to write, its just because i enjoy doing it. Sama macam 'Exercise' .. dah 20 tahun exercise because i love it .. i enjoy doing it. Buat apa yang kita suka, kita akan bertahan lama. Do it seikhlas hati .. people can feel your sincerity.

Assignment No. 2 - Cari barang untuk Kedai. Cerita 'detail' tentang Kedai nanti i buat Entry lain ye. Lokasi mencari ialah di Ikea .. kedai I.D. kesukaan rakyat Malaysia.  Dah sampai Ikea, mari kita makan Ikea Meatball kesukaan ramai .. still not my very favorite sebab i tak suka makan bola-bola ni tapi dari melayan makanan lain yang tak berapa 'IN' di pagi hari .. lagi bagus layan Meatball ni, 10 pcs ni makan berdua dengan Aiman. Mama 5, Aiman 5 but Coffee tu YES .. RM2.00 a cup of coffee + Free refill .. Kopi Ikea memang feveret Misz-ella sebab rasa dia pahit-pahit lemak. Two glass for morning please .. and enough sampai ke malam, cukup kopi dah.

Yes. Coffee is a stress release drink. After a sip of coffee mesti you akan dengar i kata .. Ermmmm sedapnya kopi ni *good feeling* I had an issue with Coffee 6 years ago. Doktor suruh i reduce coffee cos body keluarkan symptom terlebih kaffein. But that was history. Tak minum Coffee tak best lah .. Teh & Milo or Chocolate drink i tak berapa layan.

Aiman chosed Nasi Lemak.  Nasi Lemak with Ayam, half Telur Rebus and Otak-otak only RM4.90 .. kalah harga Makcik jual kat Gerai tepi jalan.  Sebenarnya itu salah satu sebab kenapa orang suka Sarapan kat Ikea. Its Cheap. Kedai Mamak kalah. Looking at the Nasi dalam hati Misz-ella cakap Kenapa Sambal dia camni? Tapi bila makan .. not bad. Boleh tahan sedap.

Then we jalan-jalan. Aiman spotted this and say .. Ma lawa jugak kan cadar Parsley ni. Ermmm lawa but not my taste.

Then i saw this .. macam kenal *dalam hati* Opsss harus la kenal ni memang pattern Quilt Cover kat bilik i. Haha .

I had an issue with makan and weight recently. Rasa macam badan dah naik so suruh Aiman ambik gambar dari tepi. Ermmmm .. ok kot .. belum ketara naiknya tapi must start control from now or i end up have to change all the baju inside the Wardrobe. Sayang la baju-baju i. And Wedges!! Misz-ella memang peminat wedges dari dulu sampai sekarang. 3" .. 4" .. as long as its wedges i feel safe and comfort with it.

OK yang ni cantik .. tapi tak beli. Today mood is look see .. look see.

Surau kat Ikea ~ Misz-ella dah banyak kali Solat kat Surau ni tapi tak penah ambik gambar sebab selalu ada orang. But this time, since i datang awal pagi, masuk sekejap untuk ambik gambar Surau ni. Ada sesetengah surau kat Shopping Mall di Klang Valley yang agak sempit dan tak selesa tapi surau di Ikea sangat selesa.  Menggunakan perabot Ikea sendiri sebagai I.D. nya, Surau Ikea memang best! Kebersihan Surau Ikea sentiasa terjaga. At anytime i datang surau kat Ikea sentiasa bersih. Syabas Ikea. I hope they can always maintain this.

This trip to Ikea reminded me on my previous office task with my girlfriend Jacqueline.  Moving around inside Ikea with my high heel .. taking photos here and there. Bagusnya Management Ikea tak kesah pun kita ambik gambar produk-produk dia .. they are very supportive. Sayang projek tu tak dapat Misz-ella siapkan cos i left the Company. Nostalgia .. sesekali datang buat kita terkenang. I miss Jacqueline. She's like my sister. Nanti nak kol dia ajak gi Spa lah.

Lepas tu kita gi Ikano or IPC .. ada sesuatu nak chekidaut di sana. Dah settle ternampak Sweet Potato beli 1 bawak balik. Sweet .. sweet .. sweet make me always sweet. Sugarcraze!! tapi suka Kopi Pahit!! Ahahahaha ..

Then kita pegi Jalan 15/4B Subang Jaya untuk settlekan hal Aiman. It was 39°C in Klang Valley that day. Dengan traffik hari Jumaat yang tersangat lah jem .. cuaca yang panas .. i think driver-driver di Klang Valley memang perlu ada tahap kesabaran yang tinggi. Roundabout Persiaran Kewajipan memang selalu jem, kan. Kereta rebut-rebut nak masuk lorong. Driving kat KL ni, sapa cekap dan berani dia pergi dulu siapa tak konfiden takut-takut tinggal lah kau kat belakang. Bab ni Aiman selalu cakap .. tengok gaya mama drive memang orang akan kata town girl la. Dah Mama lahir kat Hospital Leela Ratos Jalan Pudu Aiman .. I.C. 14 ok!! Haha. Tapi stress jugak dengan pemandu-pemandu yang kadang tak bagi Signal dengan betul, lepas tu last minute tukar lane.  Tak suka gaduh dengan orang, bagi je dia masuk tapi dalam hati geram. Aiman tanya .. Mama stress ye mama? Meh Aiman nyanyi untuk Mama .. "Twinkle Twinkle Little Star ..." Hahaha. Aiman ni kan .. macam-macam la. 

Settled his matters almost 3pm. Dari 9 pagi kita keluar and now is 3 petang .. with 5 pcs of meatball, my tummy start berbunyi tapi cuaca panas tak da mood nak berhenti so Subang Parade ke, Sunway Pyramid ke .. sume kita tak pandang .. kita nampak SU or SBCR je. Macam best je dapat balik ON aircond dan melepak dalam bilik sendiri. So we decided Jom kita makan kat area rumah kita je.

Maggi Sup banyak Sayur. Sayang Magginya tawar. Aiman tanya .. nak garam? nak kicap? nak Sos? Meh Aiman ambikkan. Tak yah Aiman .. memang dah tertulis harini rezeki Mama Maggi tawar kot, tak pe lah. So makan. Tapi tak habis. Sebab macam dah kenyang. Dah makan kita balik. Best harini .. dapat spend masa dengan Aiman. Bila anak dah besar, bukan selalu kita dapat luangkan masa dengan dia, kan.

Muka penat dan merah dan berminyak kepenatan berpanas-panas kat luar .. i have a few hours to rest before join kelas Aero malam ni. What do you think i did untuk merehatkan diri? Tidur petang sekejap ke? Cuba teka. Tekaan yang tepat nanti Misz-ella hantar Free Gift. Tehehehe.

OK Bye. Esok kita cerita lagi. Tq baca. Bye.


5 comments:

Diana Rashid said...

erm..gi urut2 kot..heheh..tak pun masak..kakcik kan suka memasak.hehe..
ataupun tengok tv..tak pun bersantai2 dengan orang tersayang..heheh

nasa mulia said...

saya pun silent reader...hehehe

Cik Aann said...

berminyak penat pon tetap flawless!!

Hypoglycemia: Rawat dengan Energizing Soy Protein

eda said...

masak !

kak chik , awat flawless naw naw naw ... ape kah rahsia anda ?

Signorina Syima said...

cantiknya kulit muka... boleh share tips??