Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

New Sleeping Partner, New Car, Parking gst

Morning in the Hospital with someone new car. Cantik ooo .. tersangat lah selesa.


Katanya ..  kereta ni kalau i yang bawak lagi bergaya. Sebab tuan yang bawak sekarang tak sama gayanya. Dia bawak terus jadi 'Setimboats' !!! Haha.

New Sleeping partner. I have a very big bed. Bukan sahaja selesa buat manusia-manusia tapi Miko The Cat jugak ye. Ololo .. soo manja. Bermula dengan kena marah dengan Misz-ella sebab takmau tidur lepas tu dia tidur sangat lena. Yang tak tahan setiap 2 jam dia jaga. Lepas tu nak cium, nak manja-manja. Alahaiii .. macam baby la kau Miko!! And Miko is so mengada + penakut too. Tinggal sekejap pun dia dah mencari kita. OhhMyMiko .. AILEBIU!!

Lepas insiden nak bayar makan duit tak ada tu, I had a meeting with a Guy from Iran. Dah lewat baru pulang andddddd ... ouchhhh parking also got gst??? Kata my fren, kalau oxygen di Malaysia ni boleh dicaj, mau kita semua harus ber gst then baru boleh bernafas. Ahahaahaha. Gst is good .. but rakyats poket is not ready. Soon ... more business will close down .. kerana kuasa membeli kita dah semakin kecik ruangnya .. kerana barang-barang dah naik harga. Di kampung i, Roti Bun Gardenia pun orang kampung dah tak mampu beli. Jualan turun mendadak .. from 300 pcs monthly to 100 pcs sahaja dan dijangka turun lagi. Mama kata Salesman Gardenia tu marah-marah ..camana la dia nak bagi anak bini makan, kan .. Roti Bun pun orang dah tak mampu nak makan. Maka rakyat Malaysia makin susah la gamaknya ye .. gelandangan pun dijangka makin ramai. Hurmmm ... pihak Berkuasa, tiadakah simpati pada golongan-golongan ini? 



3 comments:

YieN said...

setuju sangat 100% pasal GST tu..
terasa sangat besar impaknyer skrg :'(

Diana Rashid said...

Betul kakchik..bukan tak bagus cuma rakyat tak bersedia lagi..semuanya makan pun beragak2.tetiba nak kena bayar gst pulak..pemimpin pun sebenarnya tak bersedia..sebab tu orang kecam..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Bab GST nie... Semua benda kena tax... Petang semalam, dapat bil elektrik... terkejut... dapat bill near to RM200... bila check balik, rupanya ada GST... dalam RM3 je... :) Buat-buat terkejut bila dapat bil banyak... pada hal dok membakar cup kek last week...