Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Beauty Talk From Forty Plus Two

Met a few new friends recently .. dan juga kawan-kawan lama. Misz-ella tak pernah lupa kawan lama walaupun dikelilingi yang baru-baru ye. I valued the past, appreciate the present and welcome the new one in my life.

How times has flies so fast. Bila terjumpa kawan lama, dia cakap  Muka kau ni tak makan tua. Aku nak la jadi macam kau. Hello kawan .. I am Forty Two. Forty Plus Two. Empat Puluh Dua. 42. You are a few years younger. Lepas tu kawan ni tanya rahsia Awet muda. Kenapa kau ni tak makan tua? Cuba kongsi dengan aku .. aku pun nak la jadi macam kau.

To be honest, i believed kita semua sama. I wash and take care of my face everyday like what u did too. I think hard everyday too. I went through a tough time like others too. I faced up, down and challenges in life too or perhaps my down is worst than you. I faced rainy days like you too. I am not special like some of you. I had to struggle hard to achieved what i want today .. unlike some of you .. mendapat apa yang diingini semudah memetik jari.

Good thing .. those challenges, up, down, rainy days and tough times make me stronger .. taught me to be a positive person. Experienced is so precious and unvalues, you cant buy it anywhere.  No RM neither Dollar in this world can buy it and I am the lucky one chosen to gone through it.


Wash, moisture and take care of your skin everyday, ladies. Our skin is made of a living cell. They need attention, they need our love and care. Belailah kulit kita dengan kasih sayang, jangan disiakan. God love us .. they created us perfectly from the day one we opened our eyes and see the world but we aged as times goes by. Pollution, stress, heavy makeups, unsuitable skincare, toxins, lack of Vitamins .. those are the elements that contributed to our ageing .. but not to worry .. kerana penuaan itu adalah sesuatu yang tidak dapat kita elakkan tetapi boleh kita kurangkan. We can minimise it, remember ..

Find the suitable skincare that suits your skin needs. I tried and reviewed a lot of skincare throughout my journey as a Blogger and i shared everything here. Rajin-rajin baca ye .. mana tau kot sesuai dengan korang, kan. To help your findings easier, please look into Beauty Tag in my Home Page.

They are 20's I am 4 series. Hehe.*Photo from Betty*
Beauty Secret No. 2 .. Stay positive. Dont let the troubles, the problems aged you. Move forward doesn't matter what the obstruction is. Clean your heart everyday. Dont let the black dot remain in your heart cos it will turn your face to moody and ugly. Remove it from your heart quickly so that you can always be happy. Happiness is the main key for a well-being life. Nak hidup lebih bermakna kena sentiasa gembira dan bahagia. Bagaimana nak gembira dan bahagia? Berdampinglah dengan orang-orang yang sentiasa membahagiakan dan menghargai kita. I love my family, my friends and you too, my blog reader. Everytime you come and read you make me happy. Tqvm. Loads of love for making my live 'LIVELY'.


Love to be surrounded by them .. my Blogger friends. We received a Sunglass during one of the product launching and lets "bergaya" with it. Phewiittttt ..

Wait for my entry, k cos i'm gonna share with you the latest Contact lens in town which really make my eyes happy. *Tq for the photo, Betty* Betty is my blogger friend from http://beloved888.blogspot.com


Other than stay positive, be happy, find a right skincare, please do not forget to take a Supplement/Vitamins that suits your body/skin needs. As we gets older, we lost collagen. We were born with lots of collagen. It is the most abundant protein found in the human body i.e. 75-80% dan paling banyak didapati di kulit, badan dan tisu badan. Seiring dengan peningkatan umur, kandungan collagen di dalam kulit, badan dan tisu mula berkurangan .. maka kekenduran dan kurang anjal pun berlaku and therefore taking a Supplement/Vitamins is a must.

I consumed Ephyra Collagen drink since 2013. Masa tu Ephyra belum terkenal .. not many people have tried and benefits from it. Other than Ephyra collagen drink, i also take Vitamin C *i sell it too* and just recently bought my 3rd bottle of Neutrax. You can read my previous Entry about Ephyra herehere and here. Please do not forget Neutrax ya. I found this natural wonders products amazing and benefits me too .. dan Vitamin C, manalah boleh Misz-ella lupakan kerana sudah 2, 3 tahun saya tidak demam dan selsema. Sangat terhutang budi padanya .. *love Vitamin C*


Akhirkata saya hanya berkongsi seikhlasnya ... I believed perempuan semua suka cantik .. semua mahu kelihatan menarik. Tak percaya? Kalau pilih baju di kedai mesti dalam hati cakap "Cantik kan aku pakai yang ni" .. or kalau tengah bersiap-siap depan cermin .. masa betulkan tudung .. masa sapu bedak kat muka, masa oleskan gincu di bibir, mesti dalam hati ada rasa nak keluar dengan kemas dan bergaya. Tak da perempuan dalam dunia ni yang ambik mudah perkara-perkara macam ni .. tak da perempuan yang akan kata Ahhh lantaklah .. selekeh pun selekah lah. Baju koyak pun nasiblah .. gincu terkena atas hidung pun lantak le orang nak cakap apa. Tak da. Sekurang-kurangnya bila ada yang puji lawa la baju kau .. or cantiklah kaler gincu bibir kau .. it makes you happy, right? Afterall kita melawa bukan untuk menunjuk-nunjuk atau untuk menarik perhatian orang tapi untuk diri sendiri. I also believe lawa atau cantik itu adalah sangat subjective and I also believe kecantikan itu harus datang dari dalam kerana gincu merah menyala dan mekap tebal takkan mampu menyerikan wajah kita kalau hati di dalam gundah gulana. So ladies, remember .. Be Happy, k. Be positive. Trust and love yourself always.

OK I'm done with my sharing session with you and got to go. Thank you baca. Byeeee.



18 comments:

Diana Rashid said...

betul tu kakchik..bukan bersiap cantik2 untuk mintak puji tapi lebih kepada untuk naik kan keyakinan pada diri sendiri...tak de la keluar pun jalan tunduk je ..heheheh

Mrs Little Voice said...

Kakchik mmg comel n nmpk muda slmnya.....i like n love u kakak

nadiah hanum said...

Saya suka cara penulisan akak...ikhlas dan positif...;) saya follow blog ni yer!

cindyrina said...

kita cantik untuk diri kita bukan untuk orang lain...nice to meet you last Saturday.

Misz-ella Ismail said...

Hehehe. Betul tu Diana

Misz-ella Ismail said...

Love u too Alin @mrs little voice. Lamanya tak jumpa, kan

Misz-ella Ismail said...

@Nadiah hanum,

TQVM

Misz-ella Ismail said...

@cindyrina,

Betul tu. Nice to meet u too, Rina.

Kniedaz said...

terima kasih kc atas nasihat..so true...btw, kulit kc memang nampak cantik ^_^

Isabel Lee said...

Yes! Important to be happy & young at heart

Latest giveaway -
http://www.theisabellee.com/2015/04/alotos-berry-flavour-collagen-drink.html

eLaNaKcL said...

Age is just a number! Live life to the fullest... Wow... 3rd bottle of Neutrax? :p

Misz-ella Ismail said...

Kulit tua, Kniedaz. Haha.

Misz-ella Ismail said...

Yeahh Isabel ..

Stay positive. Be happy, k.

Misz-ella Ismail said...

Yeahh eLaNaKcL ..

Just bought it from Watsons

Miera Nadhirah Tan said...

Forever young... age is just a number... we are the one who grow old only never grow up... so we look younger a bit.. hehehe

Amanda Suria said...

At this age...beauty and healthy are important combination in our life....kena jaga lor...kalau tidak tua sebelum usia...aiyoooooo....

Misz-ella Ismail said...

So true miera. Miss you and Anne. Muahh

mentega^^terbang said...

kak ella sama macam amy mastura tak makan dek umur.. sungguh bagi inspirasi.. stay young and healthy kak.. cheers! :)