Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Macaroni Goreng Pedas

Hai Readers ..

Selamat Minggu baru. Harini nak share Resepi Macaroni Goreng Pedas. Tq to Ekin yang bagi Idea dan teman Mama beli barang. Discussion make our life better, kan.


A pack of Macaroni jenama Kimball
Daging Ramli kisar
Cili kering kisar
Sos Cili
Sos Tiram
Cendawan Butang - hiris nipis
Bawang putih - potong dadu
Bawang besar - potong dadu

Tumis 2 jenis Bawang tu, masukkan Cili kisar dan Daging kisar, Cendawan butang sampai masak, masukkan Sos cili dan Sos tiram. Last sekali masukkan Macaroni yang telah direbus. Masa rebus tu masukkan sikit minyak ye. Misz-ella masak simple je. Semua bahan-bahan tu adalah yang tukang makan suka dan boleh makan. No point i letak macam-macam bahan lepas tu diaorang kuis-kuis tak makan, kan. So be practical dalam memasak. Ok. Tu je nak share. Selamat Mencuba ye kawan-kawan.


5 comments:

Diana Rashid said...

meleleh tengok...betul tu kakchik..bubuh bahan2 yang kita makan je..saya pun saya sakit hati kalau kita masak,orang makan kuis2 tinggal tepi tu..sayang la..dah la barang mahal sekarang..hehhe

Gimi said...

nanti boleh gimi try ikut resepi misz-ella, simple je. gimi memang suka makan makaroni, stok makaroni lagi banyak dari beras..

Anis Farhana Aliman said...

Yummy, masaklah untuk Anis!

www.thethinkerbelle.com

eLaNaKcL said...

Amboi... nampak sedap laa! Bila ada chance sample kot? :p

Amanda Suria said...

Nampak sedap tu KC...boleh la cuba since my Dania suka....