Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kita Potong !!

Minggu busy. Minggu di mana Misz-ella bagai tiada ruang untuk diri sendiri. Tak da sehari pun yang Misz-ella dapat bersenam. Tiap hari keluar pagi dan balik malam. Mingu di mana banyak perkara 'pending' dan kepala pun pening. Minggu di mana Kesayangan 'demand' mahu kan perhatian but Sorry .. I got no time for you. Haha.

Minggu dimana pagi tu Misz-ella bangun dengan satu tekad .. KITA POTONG!! Kita buang mana yang kita rasa membeban dan menyusahkan. So lets potong rambut!! Tak da esok-esok tak da tangguh-tangguh. Ini hari jugak!! Haha .. punya lah tinggi semangat berkobar-kobar. Seminit pun tak boleh tangguh dah. Camtu la perangai Misz-ella. Kalau dah nak sangat-sangat .. You better get it done!!

Yeahhh .. mari kita potong rambut. Thanks to Ain yang bergegas dari Puncak Alam ke Meru patah balik ke Puncak Alam untuk mendapatkan barang yang Misz-ella mau.  Terima Kasih kerana ikutkan saya yang degil ini. Like i said, if i want it by today, it has to be today. Spoil mood i ok kalau tak dapat hari ni jugak. I tak hari-hari Free. Ini saja masa yang i ada. I need to cut and coloured my hair now!! Today!! No tomorrow .. and I am lucky .. Ain and the Team berjaya jugak mendapatkan everything today for me. Tqvm. Really appreciate it.

And that night i posted this photo to my Clique's group. Muka pucat lesi nak masuk tidur dah time ni.

Gambar hari Jumaat masa rambut masih panjang dan gambar di petang Sabtu. Terkilan? Sedih? Sayang? No. Sebab ini memang nekad. Nak potong pendek sebab nak jimat masa .. nak bagi senang kerja. I have a very limited time lately. Tak do masa nak duduk lama-lama depan Cermin .. nak belai diri nak blow rambut satu persatu. So POTONG!!

So Puncak Alam people, I cut my hair at Jannah Hair and Beauty Salon located at the new Shoplot infront of the Masjid Besar Puncak Alam. Salun terletak di belakang Restoran Riza Rich, sebaris dengan Kedai RM2 tapi tingkat atas.


Harga sangat berpatutan. I pay RM17 untuk Cut and Wash dan tambahan RM23 untuk beri warna baru pada rambut saya. Berminat nak try? Tel Ain di 013-3397123 for appointment ya. Opsss For Muslimah only. Salun also offering Massage services .. terkehel ke, terbersalin ke .. sume ada. Tukang urut boleh datang rumah jika diperlukan. So sila Tel/Whatsapp laju-laju ye kekawan.

8 comments:

Lynda Che Lah said...

nice kakchik..
muda jelita gitew..hehe

eLaNaKcL said...

Macam teenager je. Hehe.. Looking sweet and pretty with your new hairstyle. Very reasonable priced too.

Diana Rashid said...

wah,..cantik rambut baru dik Ella..

heheh..nampak muda tu yang panggil dik ella tu..ekekek

Misz-ella Ismail said...

@eLaNaKcL ..

Macam jer. Hehe

Misz-ella Ismail said...

@Diana Rashid

Wahh tetiba turun pangkat jadi Adik!! Haha

Misz-ella Ismail said...

@Lynda ..

Lebih selesa.

Amanda Suria said...

Kak cik...u look adorable dear....look more younger with the new spirit....wow....

Anonymous said...

Wooww...look more younger sis..
Bye, I love short hair cut..look more energetic...