Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

New Chapter, Morning After, Exercise, SUV

Semalam 1 April 2015. Welcomed 1st April with no April Fool. Dah terlalu tua la i nak main April Fool ni kan .. and Gst implementation is a reality bukan April Fool nor fantasy. Bertabah lah wahai rakyat terutamanya golongan marhaen. Govt charge them Gst end user macam kita yang kena tempiasnya. Saya support Gst kalau ia benar-benar menambah pendapatan negara dan betul saluran nya .. tapi dont u realise that rakyat's pocket is not ready? Malaysia masih ramai gelandangan .. masih ramai yang berpendapatan isi rumah bawah RM3k, anak dua. Nak bayar duit rumah, duit kereta, makan anak, bayar Taska .. beli susu pampers .. without Gst pun sudah hidup kais bulan tak cukup bulan dengan Gst????? My friend kerja kat Taska DBKL, hasben driver je . anak 7 semua masih belajar lagi. Tiap-tiap hari makan Ikan bilis sampai anak kadang komplen bosan tapi nak buat camna .. gaji kecik, tu je yang dia mampu bagi makan anak dia .. tiap kali nak Raya kena buat Loan Bank sebab nak beli baju raya dan nak masak juadah sedap untuk anak-anak .. tu sebelum Gst sekarang camana la agaknya hidup dia.

Today i started new chapter in my life. Hello new people .. lets collaberate together ye. Moga ada keserasian antara kita.

Tangga cantik dan dinding memikat hati. 

A repeat to the morning after but this time different location. This Spicy Shrimp Aglio Olio ni forever sedap. Cun lah rasa ekau. Haha.

I love Soft Shell Crab but this Pasta is so-so only. Tak memikat my tummy but big portion ooo .. tak habis i makan sorang.

Carbonara Beef and Mushroom not my favorite tapi OK la .. Che Yah kata sedap.

Berpenat-penat tapi masih sempat layan Mr. SUV kesayangan.  I love my SUV .. makin tua makin berharga. Muahhh.

Lepas tu minum petang dengan Aiman

I wont give up that easy so even penat, lets go the Gym and play with the 'besi-besi'. Back to Hari-Hari Mau Gym at Puncak Alam, today banyak buat kaki. Termengah-mengah semput nafas kepenatan but its fun. Kata penat, angkat besi ada lak kau energy, kan. Harini kita kuatkan muscle peha. Jom la kawan-kawan kita exercise. Lets stay fit and be healthy together .. kata sayang anak sayang laki, kan .. harus la jaga kesihatan. Jom korang jom.




2 comments:

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Masak sendiri ke Spicy Shrimp Aglio Olio tu?

Anis Farhana Aliman said...

Datang blog Kak Ella mesti lapar punyalah. Shoul have learned my lesson before. Time kenyang je leh datang blog Kak Ella ni. huhuhuhuu