Monday, September 26, 2011

Asam Kering

Kita kan, suka makan asam. Eh .. pembetulan .. "Suka sangat" .. bukan suka jer. Sib baik tak dapat penyakit muka masam. Hihi.

Baru-baru ni terjumpa asam kering ni kat "Baking section" kat Pasaraya CM. Kiwi, Nenas dan Jambu ~ terus borong sampai tiga. Pastu kita makan tak boleh berenti. Pastu kita dah 'suspen' sebab kita tau yang makan asam kering ni banyak-banyak tak molek untuk kesihatan. So, kita pun cepat-cepat sorok dalam "Oven" supaya kita tak nampak asam tu lagi dah. Sampai  hari ni, "dia" dok dalam tu tak keluar-keluar. Tapi tu la .. dok tengok "Draft Entry" ni ternampak dia terus angau balik. Malam ni nak cari dia la .. nak lepaskan rindu. Mmmmm .. yummy. Hihi.

15 comments:

diana said...

kita pun suka...
selalunya tak dan nak sorok..dah habis..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

la..akak suka ke?adik pun sgt2 suka.tp mmg kena kawal takleh mkn byk.nnt len kali adik blk adik bw kan tuk akak.kat sini murah dan sedap.akak ckp je nak betik,nenas,kiwi,mangga..semua ada.jgn mkn byk2 dah la ye akak sayang

Ct Arina said...

eh biase asam camni tak masam kan kc? kalau tak masam ok je kot ^_^

eliyaezlinalias said...

hohoho ai alergik menda2 masam neh
tekak xbley blah la kra nyer...huhuhu

Melati Qistyna's Mummy said...

Ramai ye yg hantu asam, Kita pon hantu...hehehe

eelobor said...

sam lah... saya pun suka gak, tapi wife saya lagi suka walaupun dia tak ngidam

-atiQah- said...

sedapnyaaa...kalau kita plg suka asam kiwi dan mangga! hehe..

norh said...

suka asam jambu..

Azie Azman said...

azie pun sukaaa :D
nyum nyum..
meleleh air liur tengok asam awak..huhu

kak ina kl said...

sekarang ni dah tak berapa gemar makan asam..dulu akak hantu asam.

shameel Iskandar said...

yg kiwi kering tu sedap. tapi yg biasa saya makan rasanya agak manis.

alexa yussida said...

sorok dalam oven?haha comelll je akk sorok cmtu sbb xnak mamam..:D

saya suka asam jugak.sangat2 suka!

ctk said...

amboi..mengidam ke akk..hehehe

SYANI said...

Selalu makan jambu & mangga kering je. Kiwi tak pernah try lagi.

lagenda said...

Huaaaaaaa kc!!! Mak yg tgk ni pun tertelan2 air liur..mkn asam kering ni mmg sedap kan?

Tp rasanya, asam kering better then jeruk tu rasanya