Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sakit tapi best!!

Setelah hampir dua bulan meninggalkan aktiviti melenjan badan di sini, bila buat balik 'extensive training' .. mak aih .. SAKIT!!

Semalam buat 60 kali Sit -Up .. dekat 100 kali squat .. 50 kali lompat bintang ... 15 minit mendaki bukit 'at the inclination of 15 (max)' dan macam-macam lagi. Mesin-mesin kami tak pandang langsung semalam. Sume 'manual'. Walaupun rasa 'terdera' tapi hasilnya amat memberangsangkan iaitu "Sakit-sakit badan pada hari ini" .. dan semestinya selepas hilang sakit tersebut akan muncullah satu lagi hasil yang istimewa dan diidam-idamkan iaitu "otot-otot yang padat" ~ itu lah hasil yang kita dapat selepas kita menjalankan aktiviti mengetatkan yang longgar. Hihi.


10 comments:

RynaHakimi said...

Bestnya..teringin nak pergi senamrobik or beraktiviti mcm akak..Selim melim gitu.. Tapi susah bila takde sokongan..hehe..ramai2 baru best kan akak :)

alinac lover said...

waaa tkut jgk yong dgr..menariks tu~

call me cat said...

amboi best tu hihi ;)

Aku Ibu Muda said...

sampai sekarang wani tak pergi2 lg join aerobik :(

Cik Bambam said...

huhuhu... fengsan nak start balik rutin kan.. seksaaa!! :D

eelobor said...

saya teringin sangat tapi x de semangat.... huhuhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh akak dah mulakan semula aktiviti dia.

kpah k-poh said...

sama ler..kpah pun dah start balik kelas erobik dan senam tari...dua bulan cuti...

diana said...

dah lama tak baca cerita erobik kakchik ni..
:p

roha said...

memang sedap sakit2 tang otot bile lma x xcrsze ni. rs mcm otot tu jd padat je hehe