Mama tak masak harini

Wednesday, September 28, 2011

Aiman kata .. kalau Mama cakap camni .. "Mama tak masak harini" ~ Belum tentu boleh percaya. Dapur comel ku pasti akan berasap dari Isnin hingga Jumaat. Ujung minggu je kita gantung kuali*yeay ... hepi hour*Hihi.

Ikan Siakap Sweet Sour. OK. Jom kita kongsi resepi. Goreng garing Ikan Siakap yang dah digaul garam dan kunyit pastu ketepikan. Tumis bawang putih, bawah merah dan halia yang dihiris, masukkan sikit cili kering kisar .. kacau-kacau .. masukkan garam secubit .. pastu masukkan Sos Cili. Biarkan sebati dan rasa. Masukkan  sekeping nenas (beli yang dalam tin) dan tomato yang dah dipotong dadu. Kacau-kacau .. angkat. Curah kuah atas Ikan Siakap goreng tadi. Hmmmm .. feveret Aiman ni.

Baby Sawi goreng dengan Bawang Putih dan Fish Ball. Eleh .. ni pejam mata pun korang boleh buat. Tak yah bagi resepi la eh. Hihi.



You Might Also Like

21 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail