Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Cendol pun bermadu ..

Wahhhh .. Perut berdondang dendang setelah diberi makanan yang enak dan sedap oleh bonda tercinta. Dah penat makan, kita rehat. Pastu dekat pukul 2 petang, kita teruskan perjalanan ke Utara pulak. Tak dapat kita nak duduk lama kat Johor tau. Apa nak buat .. cuti raya berapa hari jer .. kena la bagi sama rata. Tu pun sib baik tahun ni tak ber Aidilfitri di Kelantan. If not .. aduhai ... Nak ikut lebuhraya takut 'jem' so, kita follow jalan lama.

Ternampak 'banner' Cendol Madu kat Rembau. Cam best jer. Jom cuba!! Hmmm .. camtu la cite dia.

Cendol Madu Jagung 

Cendol Madu Kacang Merah ..

Set Cucur Udang. Raya ke 2 makan Cucur Udang dan Cendol? Terbaik beb. 

Lagi sekali perut berdondang dendang. Kali ni lagu 'rap' kot sebab perut udah terlebih muatan. Hihi. OK .. OK. Mari kita teruskan perjalanan raya ke rumah Mertua di Utara. Amboi .. Dari Selatan ke Utara kita berkelana raya ini. Ambek kau!! Korang.. kalo takmo bersusah-susah di hari raya, sila kawin dengan anak jiran sebelah rumah mak jer lah ye. Hihihi.





10 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam K.chik..selamat hari raya aidil fitri..maaf zahir & batin.Sedapnya minum cendol bermadu nih!

KuNanGKuNanG said...

slmt ari raya..mmg nampak best cendol tu..:)

Aku Ibu Muda said...

raya jauh2 ni kena spend duit minyak lebih2 la kan...hehe

Tina Othman said...

ada pulak kedai bukak ye kc time raya ni??

Nazifa said...

best nye.nak mkn gak la cendol tue :p

eelobor said...

hehehe....bagus betul cendol nih

eiela said...

tak pernah makan lagi kuih bangkit nih.

eiela said...

huhu ,,kakchik,,silap msg,,kuih bangkit plak perginya,,cendol madu..

Fatin Mraz said...

mm.. cendol..sodap2..;D

Melati Qistyna's Mummy said...

kih3x... anak tah2 anak jiran sebelah kg eh lagi jauh.... hahaha