Giliran Burung ..

Wednesday, September 28, 2011

Bila dah bosan dengan Ayam, Ikan dan Daging, giliran Burung Puyuh pulak ye. Hmmm .. orang dalam rumah ni memang suka makan Burung Puyuh. So, sekali sekala .. ku layankan aje permintaan mereka-mereka.

Burung Puyuh Masak Pedas. 
Resepi :- Goreng garing Burung Puyuh yang dah digaul garam dan kunyit pastu potong empat. Tumis cili kering yang dimesin dengan bawang sampai cili tu garing*sila 'add on' cili api hiris untuk 'extra' pedas.  Masukkan garam, gula, air asam jawa pastu rasa. Pastu bila sume dah ok, curahkan atas Burung yang dah digoreng tadi. Siap dah. Sila la  makan. Hihi.

Fish Ball Goreng dengan bawang dan cili api. Lauk kudap-kudapan buat Aiman. Sian lak tengok dia makan sejenis lauk je, kan .. udah la makannya pun sorang-sorang. Boleh la kan lauk camni. Hihi.


You Might Also Like

19 comments

Follow by Email

Like My Facebook

https://www.facebook.com/norzaila.ismail