Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila orang nak datang beraya ..

Lupa kan sahaja cerita duka. Jom kita sambung raya. Hihihi. Diaorang kata nak datang beraya. Walhal haritu kita kerja. Tapi itu bukan masalahnya. So, kita kata .. OK .. datang aje lepas keja. Bab makan dan makanan jangan risau, Abang Fareed Nasik Beriani Line Clear yang kuar kat JJCM ada. Dont worry, be happy. So, tepat jam 3 petang hari Sabtu, rumah kita kena serbu dengan opismet kesayangan.

Pulut kuning berhias pengganti kek sebab tak sempat nak 'order' dari Kakak Cantek kita ..

Sambal tumis ikan bilis ni kita yang buat. 

Ayam Masak Merah kita 'order'

Kari Kambing pun kita 'order'

Ayam Goreng ni kita "Add On" ~ Beli kat kedai mamak jer

Apam Stroberi ~ Comel, sedap dan menggoda. Dibeli dari rakan FB ~ 50sen seketui untuk apam sekiut ini. Murah, kan.

Versi "Ladybird"


Hati besar dan Hati kecil ni kita buat khas untuk 'opismet' kesayangan kita hari Jumaat malam.

Soda Lychee for them

 "Lollilop warna warni" for kids. Eleh .. mak kids pun makan jugak ler .. Hihi. 

The Buffet Counter. 

Buffet counter lagi ..

Kwn-kwn sume, Terima Kasih datang ye. U ols telah buat rumah kita yang selalunya sunyi bertukar menjadi riuh dan kecoh macam nak roboh. Ramai lagi yang datang tapi tak da dalam gambar ni ..

Jiran kita, Kak Ani and family sedang menghayati Nasi Beriani Line Clear yang kedainya bawah tali api kat Bukit Rahman Putra tu. Diaorang kata best Nasi Beriani ni. For me .. Entahle. Kita bukan 'Hantu Beriani'.. hantu Herba Ponni ada ler. Hihi. 

Hmmm .. camtu le cerita tentang bagaimana orang beraya kat rumah kita. Kita sebenarnya tak pernah buat 'Open House'. Tak da kekuatan untuk masak ramai-ramai camtu, tapi buat yang ada hati nak menziarah kita di hari raya .. Green Rumput Karpet kita tadahkan menyambut kedatangan mereka-mereka. Roger-roger je kita eh. OK lah. Sekian sahaja Entry mengenang Hari Raya dengan kawan-kawan seperjuangan*Echewah* Edisi 2011. Bye.
















18 comments:

cik panadol said...

wah! pulut kuning makan ngn sambal bilis! memang mabelas! suke...suke...walaupon sy xleh mkn pulut.....

KC, mau datang beraya ni...hikhikk
*muka tak malu*

Melati Qistyna's Mummy said...

Pulut kuning tu kalau dpt ngn gurl, mmg xnak mkn lain dah... Mmg hantu pulut...:)

Peri PiA said...

yum2,pia nk dtg blh?hihih
fareed tu pia kenal juga la hehe,dulu weekend selalu mkn roti canai(dia buka kedai dekat dgn umah mak kat bbsb dulu)

eliyaezlinalias said...

pulut!!!!!feberet lah!

RashAtie said...

menu maveles!!!....selamat hari raya KC...atie pun tak buat open house...tapi kalau nak dtg, roger2 dulu...insyaAllah....akan ada menu yg menanti.... (^_^)

MaMa AiNi said...

bestnya kawan2 dtg berkunjung kerumah KC..mama pun suka jika kawan2 dapat dtg beraya kat rumah..bila kesihatan tak mengizinkan ni..mama tak buat open house lagi..hu2x..dulu mama pernah masak sendiri..penat tapi puashati bila org puji masakan kita..ha2x..mama tak pandai masak pun..

norh said...

cute nya apam2 tu...

Daddy Ziyyad said...

Serious, nampak sedap semua makanan ! Haha...

-apam2 tu comel.
-pulut cecah sambal bilis...perghhhh..lama saya tak makan.

Nasi beriani line clear tu kat area Bukit Rahman Putra Sg Buloh ya? Saya nak try cari ~ penggemar nasi beriani~ hehe

Tina Othman said...

laparlah hehe

eelobor said...

dah cuba makan nasi beriani kat situ, biasa jer bagi tekak saya nih

diana said...

teringin sangt nak makan pulut kuning...
susah nak cari..
nak buat sendiri tak reti...:)

Razil Tahir said...

alaaa...
tengsh puasa nie..
tak pepasal terliur tengok pulut tue..
huuuuuuu.. T,T

Alin Marlini said...

bestnyer Kak CHik

emy zulaiha said...

wah sume pon order! senang la mcm nie.hehe :)

Ct Arina said...

kalau kc buat open house utk blogger mesti runtuh umah kc! konfem havoc! haha ;D

Nyamuk Terbang said...

yang lady bird tue comel

makdara TERdiva said...

meriahnye meja :)

Suara Kalbu said...

Cutenya apam stoberi ngan ladybird tu..