Thursday, September 22, 2011

Hai Friday ~ 23.9.2011

Apa yang best hari ini? Sebab esok cuti eh? Oh tidak .. Esok ai kerja. Sebab Boss outstation eh? Oh tidak jugak .. Ada dia dalam bilik dia. Tak da apa-apa yang best sebenarnya, malah pagi Jumaat dimulakan dengan insiden main masak-masak di dapur sendiri dan sesampai nya di ofis kena marah gara-gara "Lupa". Padan muka. Nampak sangat tanda-tanda penuaan dah makin ketara ye? Hihihi .. Sib baik marahnya tak terlalu kuat. Kalau tidak .. bergegar opis kerana ai harini. Glamer sekejap ai u. Hihi.

Walaupun kena marah, ai tetap good mood. Ce tengok gambar ai .. bkn main berhias .. datang rajin la tu. Kalau datang malas, ibarat "pengkalan tak sudah" mama ai kata. Hihi. Owh .. hiasan-hiasan di atas muka adalah diconteng sendiri oleh jari-jari halus ai ye. Idak la molek sangat tapi ok la kot buat orang tak suka mekap cam ai ni kannnn .. Hihi.

Hmmmm .. esok petang ada Solat Hajat kat Sekolah Aiman sempena dengan PMR yang bermula 4hb Oktober ni. All the best Anakku. Mama love u so much. I know u have shown a great effort, ulangkaji sorang diri, buat latih tubi berkumpulan, buat revision dengan Kak Wani but don't push yourself too much .. nanti stress dan sakit susah. Exam dah dekat sangat tu. Kita berusaha dan berdoa tapi segala-galanya ketentuanNya. Ingat pesan mama sayang .. Untung orang lain-lain. Jangan sesekali berduka dengan kekurangan kita, jadikan kekurangan itu sebagai kekuatan untuk menghadapi tiap dugaan. Tuhan maha kaya, maha adil pada hambaNya. Tuhan sayang semua. Jangan mengalah dengan kelebihan orang lain. Work on your capacity.

Haih .. sebak pulak bila menyampaikan amanat buat anak di alam maya. Sentimental lebih la ai ni. Hihi. Got to go lah. Dah pukul 2. Kerja .. kerja .. Kak Senah dan Yati MC. Sib baik tak bape bizi arini. Eh .. Korang ber2 len kali nak sakit bagitau la ai ye .. boleh MC together-gether. Hihihi.




12 comments:

eliyaezlinalias said...

gudluck untuk BM!!!

alinac lover said...

cokelat matamu KC hehe

eelobor said...

ari jumaat sangat best sebab esok sabtu dan lusa ahad. tapi ari ahad petang dah tak best balik.... hihihih

Ati Masrif said...

nampak dalam pic macam kecik lagi
rupanya dah nak PMR
bujang gitu...

semoga berjaya Aiman!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam k.chik..terima kasih singgah ya:).Selamat berjaya atie ucapkn kpd Aiman..semoga memperoleh kejayaan yg cemerlang dlm PMR.

Aku Ibu Muda said...

kakchik...bukan tanda penuaan...

tanda berusia...sedap sikit dengar...hehe

Tina Othman said...

bermata coklat KC arini, apapun goodluck untuk aiman =D

eiela said...

gud luck untuk aiman.

Melati Qistyna's Mummy said...

rambut raya kah itu kc? :P


gd luck buat aiman ye... mg terang hatinya masa menjawab.... dan dipermudahkan

Cik Ina Do Do Cheng said...

suka make up simple cam ni.baguslah kak chik ni dah kena marah pun masih mampu tersenyum

semoga Aiman cemerlang dalam PMR.

ummi_khalish said...

semoga berjaya Aiman....insya Allah kejayaan akan pasti menjadi milikmu setelah DUIT..Doa,Usaha,Ikhtiar dan Tawakal..:-) to kakchik,sangat comel mata itu...menggoda..hehehe

CT said...

KC pinjam mata cekelat..hi3