Lepas rindu ..

Friday, September 23, 2011

Ini entry Kenangan. Kita ni jenis yang sayang kawan-kawan. Kita anggap kawan rapat sebagai kesayangan, rela bersusah payah untuk mereka.  Ni entry kenangan 'dating' dengan salah seorang kesayangan. Lama sungguh sudah usia 'friendship' kami. Dari Cik Zah muda dan single sampai sudah ada anak dara. Last pertemuan kami masa pi kenduri kawin Adik Cik Zah bulan Jun tahun lepas. Rindunya kat dia .. Tuhan sahaja yang tau. U busy .. I busy too .. What to do.


Rela ambek cuti untuk jumpa Cik Zah kesayanganku. Breakfast kat Old Town White Coffee hari Khamis minggu lepas. Cik Zah ni asal turun KL je duk Hotel kat Sri Gombak. So, terpaksa la ai mencemar duli ke Sri Gombak tak pe lah .. Cik Zah punya pasal ai rela. Chewah .. Hihi

Cik Zah datang dengan bodyguard ~ Anak dara dia dan adik perempuan dia. Amboi .. hang pasang 2 bodyguard sekaligus!!

Alalalala .. kalo dah mak .. kat mana-mana pun sempat. Aishah anak bongsu Cik Zah ni dari kecik suka cakap "Aishah suka Auntie Ella. Dia hebat!!". Hanya dia yang tahu jawapan dan sebab musabab statement itu. Hihi.

Kami kawan lama dah. Dari Cik Zah single sampai dah ber 'couple' .. dari Cik Zah "haluih" sampai berdouble triple. Cik Zah tukang "massage" muka dan badan saya. She got magic touch u know. Sedih saya bila dia mula-mula kawin dan pindah Kedah. Merajuk saya dgn dia sekejap. Cik Zah jugak penah jadi Penolong Mekap Artist. Satu lagi, Cik Zah suka masak. Masa dia duk kat Tmn Cemerlang, saya suka p "lunch" kat rumah dia. Walau masak rebus-rebus, tetap ada rasa. Walau masak Garlic Bread dan Mushroom Soup, tetap membuka selera. Weih .. Zah, masak utk aku lagi sekali boleh?? Hihi. Dia terror masak korang. Tak caya gi tengok kat blog dia.

Mek Yah .. (Adik Cik Zah) hang ambek gambaq Kak Ella ka gambaq bag SKII tu? Cuba habaq kat cheq sat. Hihi ..

Walaupun dapat jumpa Cik Zah dan 'Bodyguard' nya sekejap cuma, cukup lah untuk melepas rindu. Setelah setahun tiga bulan tak bersua .. Cik Zah cakap 'Pasaiapa muka hang makin kecik tapi badan hang makin besaq" Hahaha .. Statement paling jujur dan ikhlas dari seorang kawan. At least cik Zah tak curi intai. Ailebiu lah Cik Zah. Hihi.

p/s :-badan cheq besaq pasai cheq tinggai workout sebulan lebih sebab menghormati bulan posa dan bulan raya. Ni cheq tengah kerja kuat utk kecikkan balik. Hang suka aku kecik kan Cik Zah? Hihi.






You Might Also Like

13 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here