Tuesday, September 20, 2011

Meriahnya raya ..

Meriahnya raya. Riuh rendah .. gurau senda .. gelak ketawa. Happy .. ceria .. "Perut" paling beruntung hari ini. Selamat Datang Lemak. Hihihi ..

Grup ..

'Jelitawans' di sebalik 'partition'

"Ringan-ringan Corner" ~ Mee Goreng Mamak,  Pavlova, Bread Butter Pudding and Tahu Sumbat.  Sume sedap-sedap.

Strawberry Moist Chocolate Cake, Anggur merah, hijau, hitam dan stoberi (tembikai tak main ler .. ), Agar-Agar Gula Melaka dan Agar-Agar Sirap Bandung. 

Main Dish ~ Nasi Beriyani, Kari Kepala Ikan, Kurma Kambing, Ayam Masak Merah, Kubis Goreng, Papadom. Semuanya dari Nasi Beriyani Fareed Line Clear yang masuk JJCM tu. Tetamu suma cakap "Best". 

Sate Ayam  ~ BBQ kebanggaan rakyat Malaysia dan Rendang Ayam Kampung Cili Padi. Mahal Rendang Ayam tu tapi sangat berkualiti. Marvellous!!

Boss kata Raya mestilah ada Lemang .. Baik Boss!!

Jus Oren Sunquick ~ Only quality food served ..

Ms Wong, Ah Heong, Mugilan from Kuala Sawah Site and Ms Hau

Posing gediks ..

Posing 'friendly' and ceria ..

Posing 'gatai' kot??

Bila tetamu dah bersurai .. Kari Kepala Ikan ni kita kerjakan.  Fuhhh .. 'heaven'

Ikin dan Kak Madi. Ikin yang ayu .. tetamu paling 'last' datang ..


16 comments:

makdara TERdiva said...

wah meriahnye raya di opis.. :D

Aku Ibu Muda said...

part kari kepala ikan yg tak tahan tu :p

Peri PiA said...

gulp...oh kc ku menggoda sgh semua hihi

mcm kenal jer pavlova tu hihi,bile la dpt merase

hihi slmt dtg lemak,kelako btl ayt tu

diana said...

amboi..
sakan nya...
perut kenyang pun rasa lapar balik ni...

eliyaezlinalias said...

Sakan nyerrrrrrrrr makan!
Terbaekkkkk

RynaHakimi said...

Happening nye jamuan raya akak =)

Pia said...

"wow dasyatnya menu2 tu sume kc,mmg marveles lah.."

norh said...

mak oi!!! banyaknya makanan..

Suara Kalbu said...

Meriah meriah suasana di hari raya.

Ida asyik jamu mata tengok makanan kat blog Kak Chik semenjak dua menjak ni hihihihihi

Mamaleesya said...

Wah rindunya dgn kwn2 lama

atiqsalleh said...

umah atq tak datang pun..

munna said...

meriahnya raya kat office kakchik

Melati Qistyna's Mummy said...

Wahhh mmg meriah kalau ramai org :)

kak ina kl said...

betullah ella..memang menaikkan berat badan yang dah sedia berat ni..selamat hari raya ella.

alinac lover said...

bab makan mesti best!

el said...

byk makananan...sedap2 belaka..kalo dekat sure dah terjah hehehehe