Wednesday, September 21, 2011

Taman Cheras Utama ..

Bukan Taman Rashidah Utama beb tapi Taman Cheras Utama ~ camtu la nama dia. Hihi. Ok .. Jom sambung cerita. Eh .. cam Penglipurlara lak kita eh. Hihihi. Selesai sudah acara "Bertunang dan Beraya 2 dalam 1" kita gi ke Majelis lagi satu. Dari Bandar Baru Selayang ke Taman Cheras Utama ~ Hujung ke hujung you. Jalannya macamana? Mak aihhh .. jemnya tak yah la cite. Kalau tak kuat semangat, mau 'cancel' segala agenda. Tapi demi jemputan dan makanan, kita gagah meredah halangan*patut bertepek lemak*Hihihi.

Bangunan Dayabumi yang penuh nostalgia. I worked here when i was young. Sejak dah tak 'young' ni, Dayabumi yang putih suci dan gagah ku tinggalkan sudah.Tengok la trafik dari Jalan Kuching ke Jalan Kinabalu. Entah bila sepi tanpa kereta?

Dah lepas satu halangan .. ada lagi halangan yang harus ditempuhi. Camni le jalan nak ke Cheras. Camna orang Cheras gi keja? Sebelum Subuh udah keluar ye? Hihihi.

Sampai sekarang kita tak paham apa motif Anakanda ku Aiman ambek gambar tissue ni. Boring kot? Layan jer ler .. Hihi.

Tuan rumah Opismet kita, Cik Safiah. Kat sini kita makan Soto, Lemang, Rendang, Kek dan Kueh mueh segala bagai. Sedap-sedap belaka .. automatik terbuka selera. "Selamat Datang Lemak". Hihihi ..

Pastu kita ke Jelutong Hill berjumpa dengan Kakak Cantek kesayangan kita untuk 1 urusan duniawi. Pastu kita balik. Pastu kita kuar balik gi rumah sepupu kita untuk urusan makan-makan lagi. Balik rumah kita 'Flat' disebabkan kepenatan dan kekenyangan. "Perut" untung lagi harini. Hihihi ..


** Entry penutup dah mcm karangan budak darjah 4!! Hahaha .





11 comments:

eliyaezlinalias said...

Opismate kc wt open haus cam knduri kawen gaya khemah nyerrrr
dasatttttt

Qaseh said...

makan punya pasal rela redah jem kannn.perut kenyanh hati pun senang kan

alinac lover said...

yong stress dok kl hehhee

makdara TERdiva said...

bagus gak idea KC pakai kaftan pg open house..atleast leh kaberline perut yg comel tu.. :D

hiks...hiks!

Ijah EmoTemo said...

ngeeee part makan yg best tu ahahah

JunAina said...

jem orang beropen houase lagi teruk dari jem gi kerja...tahun ni aina memang tak layan mana2 open house kerana kesihatan tak mengizinkan. kalau pergi mesti tergoda dengan makanan yg ada mesti makan...balik mesti sakit...waaa...

Pia said...

"kc,lom abis lagi open house nyer...a'ah la kan syawal ada lagi ni....kat tmpat saya ni dah sepi dah..."

Melati Qistyna's Mummy said...

Ehehehe, selagi syawal belom berlabuh, jem sbb open Hse la tu kc... :)

Alin Marlini said...

Kak Chik..Dayabumi tempat Alin jumpa Encik Suami :)

lagenda said...

KC pki kaler fefel?? Hohoho..ada button like x kat entry ni..hihihi

alinac lover said...

yong blik esok malam kc :) hehe