Wednesday, May 30, 2012

Budi Yang Baik DiKenang Jua

Pulau Pandan Jauh Ke Tengah
Gunung Daik Bercabang Tiga
Hancur Badan Dikandung Tanah
Budi Yang Baik Ku Kenang Jua

Pantun pusaka warisan nenek moyang kita. Walau hati tertanya .. Kat mana lah agaknya Pulau Pandan dan Gunung Daik Bercabang Tiga tu tapi memandangkan bait-bait pantun itu tersangat lah indah .. benda-benda camtu "I dont care lah".

Hrmmm .. Ada masanya, hati kecewa dengan sikap manusia yang lebih suka menjaja aib orang dari mengenang kebaikan mereka. Baik orang kita simpan .. buruk dia*ye ke buruk?* dikhabar-khabarkan. Tapi tak pe ..  I always believe in "Kun Fa Ya Kun" .. terjadinya sesuatu peristiwa hanya dengan izin dan restu Dia. Enjoy every moment .. appreciate things happened. Jauh lagi perjalanan .. banyak lagi kerja yang perlu dibereskan .. Way to go .. I got no time to kecik hati kalau orang tak kenang budi. As human .. i have done my best tapi sayangnya kebaikan kita tidak menjadikan mereka bersyukur .. sebaliknya menjadikan mereka leka dan lebih 'demand'. Mereka lupa yang "Life is Two Way Traffic .. Not One Way".

Dan saya sudahi Entry ini dengan "Senyummmmmmm."

*Sekadar sebuah Catatan Peribadi*



17 comments:

Pok Amai-Amai said...

Betul la KC.

KDg2 sy baca entri KC, mcm ada nada2 kecewa di situ.

Semoga KC akan sentiasa bahagia dan gembira.

=D

el said...

mcm tu lah manusia skang
dah sng2 kita x igt..bila ssh ha ligat melekat kt kita
ssh nak cari budi yg dikenang jua
hope KC baik2 kt sn eh

el tgh geram ni huhuhuhu

kakchik@ella said...

@Pok Amai-Amai .. Alhamdulillah. Skrg KC tenang dan bahagia. KC bersyukur sebab setiap Episod Duka KC biasanya berakhir dengan 'Happy Ending'. Tuhan sayang kita, kan.

@El .. KC ok. El jgn geram-geram ye. Geram itu hanya menyakitkan jiwa dik.

Mooniqueen said...

Suke tgk KC, walaupun less make up, tetap nak gojes je...apakah rahsianya...natural beauty je saya tgk..

yana halim said...

Inilah kak ella yang sentiasa positif. Saya suka dan berharap hidup kak ella akan terus bahagia dan ceria. Orang tak mengenang budi tak mengapalah. Yakin Allah akan ganti yang lebih baik. :)

Isteri Encek Bard said...

hurmm hakikat dunia kakcik... ramai sangat ieb jumpa org camtu disekeliling ieb.. ekakdang butakan mata pekakkan telinga jer

kakchik@ella said...

@Yana Halim, Terima Kasih byk2.

Isteri Encek Bard, Doakan mereka bahagia. Buat kita pulak, kalau kita benar2 ikhlas, kita redhakan semua kebaikan yg kita dah buat. Jgn kecik hati, jgn ungkit2 lagi. Be positive. Move on with life.

diana said...

KAKCHIK PERNAH TENGOK DRAMA ,LAW AND ODER(SUV) TAK??HEROIN DIA TU KALAU DITENGOK BETUL2 ADA IRAS2 KAKCHIK..KAT MATA KITA LA..KAT MATA ORANG LAIN TAK TAU LA..HEHEHEH

Kamsiah said...

salam
bila kita ikhlas dlm sesuatu hal...kita tak terasa kecik ati atau terkilan bila apa yg kita buat tak dihargai...

h4ni3 said...

sweetnya senyuman KC
:)

Daddy Ziyyad said...

jaga aib org, insya allah aib kita tuhan jaga..saya berpegang pada prinsip tu ;)

Scarlett O'Hara said...

Jgn lekas kecewa ek kak Chik.Fight!

Chekgu Azrine said...

Kak kc sgt ageless..jeles!!

kakyon said...

jaga aib org seperti kita menjaga aib sendiri..

Ella..tetiba je teringat lagu one way tiket..hehe

Anonymous said...

k.chik sgt flawless in d world n sgt cantek lam pic nih.sriousli xtipu.mmg style rmbut camnih mmg ssuai sgt ngn k.cik.tp sy prasan nmpk klit kpla ek sbb tu k.cik xmantain style rmbut camnih ek..anyway u look so flawless n gorgeous here...

kakchik@ella said...

Kak Yon .. Jom nyanyi "One Way Ticket" sama2. Hehehe.

CIk Anonymous .. terima kasih. tp d alam realiti KC biasa2 jer.

Daddy Ziyyad, thanks for the advise. I like.

Diana, really? waaaa .. nk tgk la kembar KC tu nanti.

Cikgu Azrine, tq.

Cikgu Scarlett, Happy Ending akhirnya. I feel bless. Syukur Alhamdulillah.

Kamsiah, betul tu.

H4ni3, tq.

ummiakid-lily said...

Tersangat setuju dgn kata² ini...↓↓↓

I always believe in "Kun Fa Ya Kun" .. terjadinya sesuatu peristiwa hanya dengan izin dan restu Dia.

btw ~~ KC nampak gojes sangat...