Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Apple Salmon, Kacang Bandung, Coklat, Cabai Goreng & Kerepek


The day that i felt so lazy .. i do not want to go out even to the Groceries shop to buy vege so i digged the Fridge. Yang ada hanya Salmon dan Epal hijau sahaja. Salmon dibakar di atas kuali tanpa apa-apa .. tak da garam, pepper or whatsoever. Cut the green apple and eat it together. Meal and desert in 1 plate for me *happy*


Lazy Monday .. and i wasn't feeling well too. I called off early morning appointment and proceed with appointment No. 2 .. met my Blogger friend Kak Azie Azah. Kak Azie ni kan, jumpa tahun lepas ke .. 2, 3 tahun lepas ke .. macam tu jugak dia. Tak tua-tua. Awet muda sungguh!! Lain kali jumpa nak tanya Petua camana nak maintain supaya kekal sentiasa muda begitu.

Tepeng Food Centre, Kota Damansara ~ The food was good but was quite upset with the service. Antara yang indah tentang Kehidupan saya sebagai Blogger adalah ~ Blogging menjalinkan ukhuwah sesama insan. Blogging menemukan saya dengan Blogger-blogger lain and then we become friend. Blogging menemukan saya dengan produk-produk hebat which now i become the user. Blogging menemukan saya dengan awak-awak semua who are now my loyal reader. Thank you readers. I appreciate every single click on Dari Jari-Jari Halusku. You keep on coming ya .. i will keep on writing.

Misi utama jumpa Kak Azie ialah untuk ambik Kacang Bandung which she bought for me during her trip to Bandung. Thanks Kakak .. lama simpan untuk Ella. Bandung, also known as Kota Kembang atau Kota Jajan.  You can find various type of 'jajan' or titbits in Bandung. Indonesian are so creative in Food .. either in a way of presentation or creating a new recipe. Tahukah anda bahawa Pisang Goreng Cheese juga berasal dari sana? OK .. now dah rindu makanan kat sana .. and i miss Vietnamese food too. Ella dan makanan memang tak dapat dipisahkan lah. Tu pasal tak kurus-kurus. Haha.

Kalau ke Langkawi *i just came back from there* .. jangan lupa beli Cabai Goreng. This dry chili flakes are awesome!! Pedas dan sedap. Misz-ella beli kat Haji Ismail Group .. RM6 sebekas .. i ate the Salmon with these Chilli flakes. Ermmm .. berasap telinga sekejap. Hehe.



Which one will you pick? Me - Corn crackers for breakfast .. Daim chocolate after lunch and Nougat for me to munch-munch. I am a Chocolate lover. Makan coklat buat kita rasa sangat selesa. Chocolate is one of my stress therapy food .. tapi jangan makan lebih, k.

Kerepek Keledek bought at one of the stall kat Restoran Jejantas Sg. Buloh. Kurang sedap tapi tetap menyelerakan. Tengok TV sambil makan kerepek memang best!!

Quite a quiet week for me. I rejected a few offers. Minggu ni ada sedikit sad-sad plus happy. Sunyi kot sebab the long leave is over and the normal routine starts.  Berjauhan ada kala lebih baik dari berdekatan. It bring the person closer to your heart. Dear Kesayangan, where ever you are please remember that i am here. Always here for you and lets pray I will be there forever. Certain things are just undescribed lah .. tak terluah dengan kata-kata. 

Ehh jap-jap. Jangan fikir yang bukan-bukan cos 'kesayangan' here refers to anyone who are close to my heart. Yang penting, mereka-mereka tu tau yang Misz-ella sayang mereka. Biar jauh beribu batu once i ukir your name dalam hati .. akan ku bawa sampai ke mati. Moga sampai bila-bila kasih sayang kita. In sha Allah. Amin. OK dah. I'm done with my Sharing & Sembang-sembang Entry. Tq Baca. Bye.





11 comments:

Rawlins GLAM said...

Amboi..
Semua pasal makanan lak tu

Hehehe

Morning Kak Ella

Chot said...

hai kak azie, lama xjmpa..hha...pernah jumpa sekali je dekat opis dia jgk. btl la..muda ceria sentiasa. sama la misz ella pon!

JunAina said...

Happy baca entri KC hari ini, blog memang merubah sedikit sebanyak kehidupan kita kan?

Kakcik Nur said...

Ingat Ella, ingat tupperware Ella yang dah bertahun menginap di kabinet kakcik...hehehe...

Bila jumpa dulu, lupa pula nak bawa... :)

Kniedaz said...

Cabai goreng...kena cari la kalau g langkawi...

Misz-ella Ismail said...

Hi rawlins,

Ni entry luah rasa. Haha

Misz-ella Ismail said...

Hai Chot,

Misz-ella biasa je tapi kak azie mmg awet muda.

Misz-ella Ismail said...

Hai JunAina,

Kc pun hepi tulis entry begini. Buat diri kc banyak jun. Byk perubahan positif dalam hidup kc sejak ber blog. Alhamdulillah.

Misz-ella Ismail said...

Hai Kakcik .. bila-bila pun tak pe. Thanks kakcik. Antara yang indah dalam hidup saya sebagai Blogger ialah kenal kakcik dan kakak-kakak yang lain. Alhamdulillah.

Misz-ella Ismail said...

@Kniedaz,

Cari la .. sedap tau.

azieazah said...

Alahai... Ella. Blogger yang peramah ceria juga. Hahah kita sama. Thanks for this sweett entry. Nanti bila bila dating lagi yerrr