Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bene Premium - Bluria and Rougeria Product Review

Hello readers,

Remember my entry last month about The launching of Bene Premium Hair Care range called Bluria and Rougeria from Japan which is now available in Watson?  Kalau tak ingat, sila refresh memory dengan membaca Entry ini.

It has been a month since i tried both Bluria and Rougeria and i am now ready to share with you here. As you know, both Bluria and Rougeria are silicone free, rich with enzymes and come with a packaging yang sangat menawan hati.



The beautiful Bluria and Rougeria
*Photo courtesy of Bene Premium website*




Bene Premium Bluria dibuat dari Green enzyme seperti avocado, kiwi dan betik, tidak mengandungi Silikon dan diberi tambahan Rhaussol (morroco clay) dan diperkayakan dengan aroma 'Bluria rose'.

Kelebihan Bluria adalah ianya dibuat khas dari bahan-bahan yang terbukti boleh membersih dan merawat kulit kepala seterusnya menjadikan kulit kepala lebih subur dan sihat.  Satu perubahan yang paling ketara pada diri Misz-ella adalah, kulit kepala @ scalp lebih sehat selepas menggunakan Bluria secara berterusan.  As you know, Misz-ella suka bersenam .. hampir setiap hari pergi ke Gym dan ini menyebabkan kulit kepala mengeluarkan lebihan minyak dan sangat tidak sehat. Selepas penggunaan Bluria, kulit kepala tak lagi berminyak and i do not have to wash my hair everyday even after my exercise routine whereas sebelum ni, tiap kali lepas bersenam, keesokan harinya Misz-ella mesti kena basuh rambut sebab rasa tak selesa dengan 'scalp' yang berminyak tu. But now, after using Bluria, i have a healthier scalp.

Bluria beraroma asli dan sangat 'friendly' .. tidak menyakit dan memeritkan mata sekiranya terkena.






The complete range of Bluria Delicious SPA Shampoo

Bluria Delicious SPA Shampoo - RM43.90/530ml
Seperti shampoo yang lain, Bluria bertindak membersih rambut dari segala kotoran tetapi ia memiliki kelebihan tersendiri kerana Bluria dicipta menggunakan ramuan yang khusus untuk pembersihan dalaman kulit kepala. Bluria sangat ringan, tidak berwarna, beraroma semulajadi dan memberi rasa segar pada kulit kepala selepas dicuci.


Bluria Delicious SPA Treatment - RM43.90/530ml
Bluria Delicious SPA Treatment berfungsi sebagai 'Conditioner' atau Perapi rambut.  Ia berwarna putih susu. Selepas rambut dicuci, sapukan Bluria Delicious SPA Treatment pada rambut dan biarkan selama 3 minit sebelum dibilas. Bluria Delicious SPA Treatment merapi seterusnya melicinkan rambut kita.

Bluria Delicious SPA Hair Mask - RM43.90/210gm
Bluria Delicious SPA Hair Mask ini Misz-ella gunakan 2-3 kali seminggu. Ia berfungsi untuk merawat tiap helaian rambut. Biasanya lepas mencuci, Misz-ella akan sapu Bluria Delicious SPA Hair Mask pada tiap helaian rambut dan biarkan selama 3-5 minit sebelum dicuci. Satu kelebihan Bluria Delicious SPA Hair Mask ialah .. ianya memberi lebih nafas kepada rambut kita menjadikan rambut lebih sehat dan bermaya.


Bluria Delicious Spa Night Care Milk - RM43.90/115ml
Bluria Delicious Spa Night Care Milk. OK .. yang ni paling best sebab kita selalu tak ambik kesah untuk merawat rambut sebelum tidur tetapi dengan adanya Bluria Delicious Spa Night Care Milk ini, sambil tidur lena macam 'Sleeping Beauty' pun rambut tetap dijaga. Memadai hanya 2 'pam' Night Care Milk ini di sapu pada rambut Misz-ella sebelum tidur. My hair is well taken care by Bluria Delicious Spa Night Care Milk while i sleeps leaving my hair condition non-other than non-frizzy, non-dryness once i wake up from my sleep. Once terjaga, rambut tak perlu dibilas .. just get ready and go. Best, kan.





Bene Premium Rougeria  kaya dengan 'Red Enzyme' yang didapati dalam Extrak Jus Epal Merah, Jus Buah Tomato dan Jus Carrot dengan tambahan Organic Argan, Apricot dan Jojoba Oil dari Morroco serta ditambah Madu Hanuka dari New Zealand dan diberi tambahan aroma 'Rougeria Rose'. Rougeria tidak mengandungi silicone, bersifat anti-oksidan, kaya dengan vitamin dan karotene. Fungsi utama Rougeria adalah untuk merawat kerosakan rambut pada apa juga peringkat kerosakan rambut tersebut dan seterusnya menjadikan rambut lebih subur, sihat dan berseri. Rougeria sangat 'hair friendly' kerana 'red enzyme' yang merupakan bahan utamanya memberi perlindungan kepada rambut ke atas kesan-kesan yang mungkin dialami oleh rambut yang disebabkan oleh persekitaran.



Bene Premium Rougeria 

Rougeria Delicious Hair Shampoo - RM43.90/530ml
OMG .. I do not know how to describe but i have so much love with Bene Premium Rougeria Shampoo. This shampoo is so special to me. Its smells so good .. like you are shampooing your hair while doing aromatherapy. I am quite amazed with this shampoo cos it really give my hair a beautiful and wonderful feeling. I usually used 2-3 pumps of the shampoo. Rougeria sangat senang mengeluarkan buih .. lembut pada kulit kepala dan tidak memberi rasa lain selain daripada yang indah sahaja kepada saya. I feel like washing my hair using fresh fruits from the farm. Hehe.


Rougeria Delicous Repair Treatment - RM43.90/530ml
Rougeria Delicious Repair Treatment berfungsi sebagai 'Conditioner' atau Perapi rambut.  Selepas rambut dicuci dengan Rougeria Shampoo, Misz-ella akan gunakan 2-3 pam dan disapu di setiap helaian rambut. Leave it for a few minutes before i rinse it. Rougeria Delicious Repair Treatment memberi rasa yang sangat selesa dan beraroma sangat wangi.


Rougeria Delicious Repair Hair Mask - RM43.90/210gm
Rougeria Delicious Repair Hair Mask ni pulak Misz-ella gunakan seminggu 2-3 kali sahaja. I applied it to my hair and leave it for a few minutes before i rinsed it. What i can say is .. Rougeria Delicious Repair Hair Mask melengkapkan rangkaian penjagaan rambut Misz-ella. Ia menjadikan rambut lebih lembut, lebih ringan dan senang diurus.


Rougeria Delicious Hair Repair Oil - RM43.90/40ml
Rougeria Delicious Hair Repair Oil adalah produk yang paling diingini dalam rangkaian Bene Premium Rougeria ini. Nak tau kenapa? Sebab ia mudah diguna, senang dibawa ke mana sahaja and i believed ia sangat dikehendaki oleh sesiapa sahaja yang ingin keluar dari masalah kerosakan rambut. Just apply it at anytime, anywhere to your hair. Its sticky on your hands but non-greasy on your hair. It gives you non-other than super smooth silky easy to manage hair. I love Rougeria Delicious Hair Repair Oil very much.

After using both Bene Premium Bluria and Bene Premium Rougeria for 1 month, my choice goes to Bene Premium Rougeria for a healthier, moisture and non-damage hair .. but i do not want to miss Bluria since it helps me in getting a healthier scalp. So kesimpulannya, Misz-ella akan terus menggunakan kedua-dua produk ini secara berselang-seli kerana kulit kepala yang sihat dan rambut yang subur, sihat dan berseri adalah sangat penting buat saya. Kulit kepala yang sihat, kelemumur pun tak ada .. minyak pun tak berpeluang nak hinggap di kepala kita .. rambut yang sihat pulak lebih kuat, tidak mudah reput dan senang diurus.


Percaya tak selepas menggunakan Rougeria Misz-ella tak perlu lagi menggunakan 'Hair Dryer' atau 'Iron' kerana rambut lebih lembut, lebih mengikut dan senang diurus. I just need to wash and leave it dry on its own, apply the Rougeria Repair Oil and get ready to go. Both Bluria and Rougeria really make managing my hair easier and i will not hesitate to continue using it and trust me each pack of those Shampoo last longer than one month. If you believe in healthy and natural product for living especially for your hair, please visit Watsons store, get a set of the range which suits your hair needs, try it and dont forget to share your Bene Premium experience with me. Kot la kita boleh kongsi kegembiraan yang sama, kan. Wahhh suka la Misz-ella ada geng nanti. Hehe.

For more info on both Bene Premium Bluria and Rougeria Hair Care range, kindly visit :-


OK .. I got to go. I shall finish this Sharing Entry with you with a note of Thanks to my jari-jari kerana berkompromi dengan saya dalam menyiapkan Entry ini and Special Thanks to you for reading this Entry. Byee.


2 comments:

Sherry said...

nice hair care range.. :D

naomie said...

Hi dear sis. NAOMIE here. Sneak peak to your blog. Hehehe. Keep it up... Later on in other event we shall meet up again.. :) hugs and kisses..