Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Vitamins For Me

Nak share dengan readers kat sini akan Vitamins/Food Supplement that i take to keep myself energized the whole day.



Vitamin C Pahang Pharma 1000mg ~ Yang ni a must since 3 years back tapi dah start reduce to 1 tablet every alternate day. Bangun pagi Vitamin C ni la Misz-ella cari dulu. Alhamdulillah .. dah lama tak demam dan selsema. 

Neutrax ~ Cultured Coconut Extract with Bio Lipopeptide by Felda Wellness. Bangga tengok Felda terus berkembang maju dan tak lama lagi rangkaian produk penjagaan kesihatan/makanan tambahan keluaran tempatan ini akan memenuhi rak-rak di setiap Farmasi.  Saya sokong produk tempatan yang berkualiti so jommm. 2 tablespoons of Neutrax a day. Alahaii susah pada awalnya nak telan minyak yang berperisa kelapa ni but now dah biasa. I will share how it contribute to my health in one month time. Tunggu tau.

Glucerna ~ My life as a Blogger introduced me to Glucerna. Itulah antara kemanisan dan keseronokan menjadi seorang Blogger yang Misz-ella rasa.  I was one of the Blogger engaged  for their Public Relations Online Campaign. I was given only a Sachet of Glucerna .. i tried and really fall in love with it. Then Glucerna become part of daily dietary intake. Only 200 calories per serving ... i take it as my breakfast everyday. Glucerna memberi kesan mengenyangkan untuk jangkamasa yang panjang. Sangat sesuai untuk orang yang suka makan macam i. Hehe. Refresh Memory about Glucerna and it benefits by clicking this.

Amino Energy ~ Was introduced by my Coach as part of my daily exercise intake. Masa exercise minum air ni .. berperisa anggur dan sedap rasa dia. 

Tu je Vitamins/Makanan Tambahan yang Misz-ella ambik tiap-tiap hari. I stopped Ephyra Collagen drink sebab nak try Collagen drink lain. Sekarang sedang mencari produk baru. Any recommendation? 

2 comments:

lia ummiirfan said...

AlhamduLILLAH.. semoga dikurniakan kesihatan yang baik.. :) tubuh badan kita ni memang perlukan sokongan supplemen.. saya kalo terkurang dise mesti kena selsema.. huhu..

mamabeauty said...

i love to add on supplemen in my routine also..