Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Restoran De Chiangmai @ Sg. Buloh

Restoran De Chiangmai di Sungai Buloh .. ramai yang dah tau akan kewujudan Restoran Thai ini, kan .. dan buat Misz-ella, omaigodddd lama nya tak makan kat sini till i lost count when was my last visit to this beautiful luxury Restaurant. Recently i decided to dine here when a friend invited me for lunch and the nearest Restaurant around us is Restaurant De Chiangmai. So lets check what we had for our lunch that day ..

One of the famous dish here is Tomyam Seafood. Mmmmm .. sedap sangat.  The seafood is fresh, the Tomyam Soup cukup bumbu yang membangitkan aroma semulajadi Sup Tomyam ini and the taste is very good too. Tak pedas till we can hirup the soup. 



Ayam Pandan .. this is my family favorite especially Aiman tetapi Aiman bukan lah teman makan Misz-ella di dalam Entry ini. Ayam Pandan kat sini lembut, sedap dan beraroma pandan yang sangat wangi. Its a must have dish on every visit. 

Kailan Ikan Masin .. macam sedap tapi sebenarnya biasa-biasa aje taste dia but Vege is good for health so just eat Ella !!!.. Hahaha.


Another Must-Try in De Chiangmai Restaurant is Siakap Steam Fish. Here you have an options of choosing the 'Fresh Live Siakap' which is still inside the Aquarium or choose the 'Fresh Dead Cold Siakap'. We chosed the fresh dead cold Siakap to feed our tummy and yessss .. it tasted good too. Sedap sangat Siakap Steam ni .. setengah ikan Misz-ella makan sorang. Auwww tetiba malu dekat Encik yang belanja *tutup muka* haha.


And do not forget to end your meal with these sweet delicious DIY Bubur Campur which is available Self-Service at the Desert/Coffee & Tea Counter. Sebuah pertemuan yang manis haruslah diakhiri dengan yang manis juga, kan. Baru lah sempurna pertemuan kita.

All in the food at De Chiangmai Restaurant is delicious, good and make our tummy happy too. Terima Kasih Encik yang belanja.  Kita makan berdua tapi licin semua kerana kita, kan. It was a great talk and the good meal that made the meet up perfect *happy*

De Chiangmai Restaurant is located at :-
No. 95 Jalan Kampung Melayu
47000 Sungai Buloh
Selangor
Tel : 03-61563225



4 comments:

Kniedaz said...

Wah...looks yummy KC..i bet your tummy is happy that day...hehehe

Anis Farhana Aliman said...

baca entry ni kat office. now teringin betul nak makan tomyam. hahahaha!

Anonymous said...

Halal ke? Saya masuk restoren tu klua balik sebab was2 tak sedap hati.

Unknown said...

Its halal la..blh tanya owner...kitorang mmg dr kecik dok kuang so tau la dchangmai tu halal ke tk....