Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Mix Emotion. Cerita Gym. Cerita di Hospital.

I was having a mix emotion.
Nak? Tak Nak?
Yes? No?
Wanna go? Dont wanna go?
Tired? Oh Nooo!!


I was fighting with my emotion. Antara nak dan tak nak. Antara mau dan tidak. Antara malas dan rajin. Tapi godaan sangat kuat tak mampu nak tolak maka kaki Misz-ella terus melangkah.

Dan akhirnya .. i was the Watchgirl watching them at the Gym doing their weight training . Walahai si Ella .. hanya jasad disini tapi rasa tak ada walau segalanya di depan mata. Tak best la buat benda separuh hati sahaja. Tak puas .. so i decided not to exercise but just watching .. Hehe.


Earlier in the afternoon this hardcore lady *haha* sent a warning ~ 9.30 malam di Gym. Akak join tau. Tak kira!! Ye. Ye .. i join you at the Gym but only watching. Haha. 

Dah bosan tengok dorang exercise kita ajak Mama Wefie. My Fren Mama is 54 .. harap-harap bila Misz-ella se umur seperti itu nanti, saya masih kekal rajin dan berdisiplin bersenam seperti ini.  Exercise bukan untuk suka-suka tapi ia gaya hidup saya ~ Exercise untuk kehidupan. Oh by the way, Mama dulu pernah cakap .. Ella ni kalau zaman dulu-dulu macam Cinderella la. Hahaha .. Cinderella ke apa nya ma .. Jauh panggang dari api .. bayang Cinderella pun Misz-ella tak lekat, kan. 

Awal pagi Jumaat di Kuala Selangor pukul 10 sudah di sebuah Hospital di Kuala Lumpur. Started journey pukul 6.45 pagi, had breakfast with kesayangan dan zasss ke KL. Till now i believed everyone have their own strength .. tinggal lagi its inside you and its not polish. Too much depends on others, perhaps. Masa ni teringat kata-kata my neighbour Kak Ani .. She was telling me a story about her nephew who is closed to me yang tak kahwin sampai hari ni. Susah nak jumpa jodoh sebab kebanyakan perempuan yang dia jumpa mengada-ngada .. benda kecik pun nak harap pada lelaki ini kan pulak perkara yang besar. Dia nak perempuan yang berdikari dan tak terlalu mengharap pada laki macam Ella tapi sampai sekarang tak jumpa. Macam saya kak? Mmmmm .. dalam hidup ni setiap apa yang kita buat ada untung ada ruginya. Untungnya sang suami sebab ada 'extra back bone or wings' yang boleh diharap dan dipercaya untuk membantu menyelesaikan beberapa perkara so he can focus on others. Ruginya person like me cos i have to handle it seorang diri. But Waittt .. kita tak rugi sebenarnya cos by the end of the day we gained something for ourselves. We become a stronger person physically and mentally, kita lebih berpengetahuan dalam banyak perkara dan hal dan kita boleh diharap. Tanpa disedari didikan yang kita terima itu memberi kesan-kesan yang baik pada diri kita sendiri. So jangan merungut kalau kena 'contribute' kepada famili. Jangan marah or bising kalau laki busy tak da masa nak handle benda-benda tu and need you to do it sorang diri. Just do it. Afterall you are not the loser, you gained, ok. Mari kita jadi perempuan yang kuat. Yeahhh .. jom angkat besi. Haha.

Pagi tadi di Kuala Lumpur .. tengah duduk tunggu giliran .. tiba-tiba kakak sebelah tegur i. You look familiar la .. i macam pernah tengok you. Oh ye .. Puan kenal saya? sori saya tak ingat Puan. Puan siapa ye? You Artis ke? Ehh takk .. saya bukan artis .. masuk TV pun tak pernah. Mungkin Puan pernah tengok saya kat internet kot .. sebab saya Blogger. Perhaps you did walk to my blog once or two. Ermmmm .. tak ingat. Tapi ye la muka you macam Selebriti .. putih-putih, muka kecik. Then lepas tu kita borak. Then she asked for my phone no. Wahhh tiba-tiba Misz-ella dapat kawan baru. Alhamdulillah .. sahabat atau kawan adalah pemberian Rezeki Allah SWT tanpa kita sedari, kan. I always enjoy meeting new people. I found that everyone that i met are different and special. Paling penting .. kita dapat menjalin ukhuwah sesama insan. Ukhuwah itu indah, kan. OK dah Jumaat. Sekejap je dah 'weekend'. 

Selamat Hari Jumaat, kawan-kawan.
Malam ni korang tengok Final Maharaja Lawak Mega ke?
I guess the whole Malaysia will be watching Maharaja Lawak Mega tonight but not me. Why? Cos i'm different from you, you and you. Haha. 
Malam ni nak pegi Angkat Besi. Jom. Badan sihat. Minda pun kuat.

OK Bye. Thank you baca Entry saya merapu. Haha. Bye.





3 comments:

Anonymous said...

mngkin akak tu ingat u sebenarnya sazzy falak :)

Anonymous said...

mngkin akak tu ingat u sebenarnya sazzy falak :)

Diana Rashid said...

kalau kakchik cakap kakchik artis pun kompem orang percaya tau..sebab cantik..

lama tak singgah sini sebab bloglist hilang..ni baru dapat jejak balik..punya lama kenal url blog kengkawan pun tak reti nak hafal..hahahh