Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Jauh Hati

Kadang-kadang kita rasa jauh hati dengan seseorang. 
Tiba-tiba kita rasa jauh dari dia.
Macam tiada berharga.
Macam he or she couldn't be bother.

Jauh hati. Kecil hati. Terasa hati .. atau merajuk .. antara perkataan-perkataan yang seumpama dengannya.

Merajuk sangat manis buat orang muda yang bercinta dan sangat buruk tatkala usia meningkat tua .. maka keluarlah kata-kata .. Dah tua-tua pun nak merajuk .. eeee buruknya .. seolah-olah merajuk itu hanya layak buat yang muda sahaja. So untuk yang tak berapa muda macam saya jangan sesekali merajuk .. nanti di kata buruk! Haha.

God created human so special .. gifted with emotions .. happy, sad, frustrated, angry, laugh, tears.  What is your feeling now?

Me .. mmmm .. ada sikit terasa hati/jauh hati/kecil hati dengan dia. Rasa sekejap sebab lepas tu i couldn't be bothered with those feeling semua. I locked those feelings at home while i keluar with my friend for makan. Malas nak layan perasaan. Susah nanti takut terlebih emo.

Selamat Hari Khamis. Moga hari ini manis. Kalau kurang manisnya pandai-pandai kita tambah perisa agar lebih indah hidup kita. Hidup kita cara kita. I'm not sure yours but mine full with fun, flavors and colours. Might not perfect or 'sesempurna' others tapi Alhamdulillah .. saya masih lagi bertuah. Life is sweet even bersulamkan bitter and sometimes sour cream. Ok Bye. Nak siap-siap untuk misi cantik.  Minggu ni memang minggu cantik lah. Nanti Misz-ella share dengan korang ye. Bye.





4 comments:

Amietz JFKay said...

kadang kadang ada gak la rasa macam tu .. tapi wat derk je ... banyak lagi menda lain nak layan ... kan ... kannn ...

have a great n beautiful day :)

Hudson Hah said...

Great to be a Positive Minded person as this will make you feel Good and look Good. TQVM for being so inspiring.

Misz-ella Ismail said...

@Amietz KFKay ..

Kan. Dalam hidup tak boleh terlalu layan perasaan, kan.

Misz-ella Ismail said...

@Hudson ..

I love to be look good and feel good. I wish i can be like that and feel like that all the times. Doakan i ye. Thanks for your support, anyway.