Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kebab Daging Curry Wrap

Hai readers kesayangan ..

Harini Misz-ella nak cerita tentang makan. Antara makanan berkhasiat paling mudah dan cepat dimasak dan harus ada dalam Peti simpanan  rumah-rumah kita adalah Mission Wraps!! Terbaru, Mission Wrap telah melancarkan 'Mission Curry Wrap', an aromatic Curry flavoured flatbread made with high quality wheat flour and is preferred by Chefs for its versatility and ability to hold in any type of filling without tearing.

Mission Wraps yang kurang kalori dan rendah kandungan gula adalah cara paling baik untuk memulakan hari anda.  Ada banyak cara untuk menikmati 'curry wraps' ini dan hari ini Misz-ella nak share what we did with the wraps for our dinner.




Grill kedua-dua belah Mission Curry Wrap di atas kuali selama 1-2 minit. Once the resealable plastic is open, you will be amazed by the curry smell of the Wrap. Sedapnyaaaa .. macam bau Twisties BBQ .. tersangatlah sedap sampai rasa nak makan begitu sahaja. Hehe.


Untuk aktiviti main masak-masak kali ini, Misz-ella gunakan 2 kepingan Daging Burger Ramlee yang diperap dengan serbuk Jintan Manis, serbuk lada hitam dan sedikit garam. Digoreng kering di atas kuali leper menggunakan hanya sedikit minyak.

Lets add fibre in the meal ~ Bawang besar, timun dan tomato yang dipotong dadu. 



Ye itu dia .. Kepingan daging yang telah dipotong kecil, sayur dan sedikit Sos Thousand Island (Aiman love it). You can opt for other sauce too.


Seterusnya, di lipat bersegi and the Kebab Daging Curry Wrap is ready to eat. Rasa dia? Mmmmmmm .. tersangatlah sedap sampai esoknya kita repeat. 

Selain dari Resepi yang Misz-ella kongsikan disini, banyak lagi Resepi yang kita boleh buat dengan Curry Mission Wrap. If you are in hurry, enjoy it for breakfast with scrambled egg or fried egg with only 5 minutes preparation time!!  Misz-ella suka akan keanjalan 'flatbread' Mission Wrap ini .. tidak mudah pecah masa dilipat nak pulak akibat dari sentuhan 'kerastangan' macam i. Hehe.

Mission Wraps is available in Malaysia with six flavours ~ Original, Garlic, Potato, Onion & Chives, Wholegrain and Curry at a very reasonable price .. only RM7.25. Each Mission Curry Wrap pack contains eight pieces of 8 inch wraps and comes in resealable packs.

I have few more Recipes to share with you readers so please come again to see how we enjoy The Mission Curry Wraps. For more info about Mission Curry Wrap visit the website at http://missionfoods.com.my/  or like or facebook page www.facebook.com/missionfoodsmy.


2 comments:

Miera Nadhirah Tan said...

nice trick... I will try this.....heheeh thanks for sharing

Diana Rashid said...

Dalam umah ni saya dengan ayah dia je makan benda ni kakchik..anak2 memandang pun tidak..sedih..hehehe