Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Senyum Pagi, Petang, Malam. Lempeng Panas, Kucing Gedik.

Hurmmm .. malam ni Misz-ella senyum sorang-sorang.
Petang tadi senyum bertiga.
Pagi tadi senyum dengan Miko dan Momo je.

What a Life!!


Tak pe lah .. asal boleh senyum tanda kita senang hati, kan. I'm praying hard, agar segala yang dirancang berjalan lancar. Almaklumlah .. we have our plan but God has his plan for us too and his plan is always The Best. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita. Till the time come, work and pray hard. Mudah-mudahan Allah swt perkenan. In Sha Allah.


Petang semalam hujan lebat. Aiman tetiba suruh masak .. Ma masak Ma. Kita minum petang nak? Alahai anak, baru lagi makan Nasi Kukus Ala-Kelate tengahari tadi .. dah lapar balik ye. So tu la dia .. Lempeng panas masa hujan. Lapar punya pasal, hangit pun licin dia makan. Lepas tu dia cakap .. Ma sedap ma .. pandai mama masak lempeng. Alala lempeng je pun nak oii .. Mama ni bukan lah hebat sangat di dapur macam Mak-mak lain tu .. muffin la .. cupcakes la .. pizza laa .. Mama reti masak ala kampung je .. asal 'tummy' kita bahagia, kannn.



Haaa tu la Momo dan Monn .. tengah hirup Mushroom Soup Aiman bagi. Kucing Lin dan Mat jiran sebelah Misz-ella ni memang suka main kat rumah kami. Dah macam rumah dorang sendiri. Nampak je kitorang balik .. tergedik-gedik datang. Except for Momo, Miko dan Monn manja sangat. Asyik nak cium kaki. Asyik nak mintak kiss. Bibir Misz-ella bergerak bercakap dengan dia pun dia 'stim' terus nak kiss. Haha!! Lawak betul Monn dan Miko. Momo jangan harap. Momo ni macam Abang Long kawasan lah .. bukan main serius dan garang. Dia tak suka orang manjakan dia. Perangai Momo macam orang tua .. masuk dalam rumah cari 'port' sesuai lepas tu dia rehat. Miko dan Monn macam Misz-ella .. hyper active tak tau dok diam. Haha.

Waaa .. Miko dan Monn lepak atas meja macam Raja. Di mana ada kitorang, di situ ada dia orang. Kadang dia lagi cepat dari kita. Kita baru 2 langkah .. dia dah 7. Bukan mainnnn ..


Alala cian. Miko merajuk kena marah dengan Misz-ella. Masa ni Misz-ella tengah menulis kat handphone. Miko jeles kita tak layan dia nak cium tangan i. Misz-ella marah lah .. tinggi suara kat dia kejap. Terus sentap. Kat situ jugak dia melepek sedih. Ololo cayang .. lepas tu Misz-ella pujuk. Tapi Miko senang .. cepat cool. Monn pulak paling kecik, sweet dan manja. Suara mengiau dia sangat ayu menggoda. Cair hati bila dengan Monn tau. Monn is so sweet.


Cleopatra chair kesayangan Misz-ella dah makin sempit sekarang .. sebab kena share dengan dorang. Tengah syok baring berangan, Monn lompat naik tumpang sekaki. Kadang-kadang Misz-ella marah .. sebab dorang suka cakar. Heippp .. ni tempah khas tau .. full leather ni .. jangan cakar. KahKahKah .. marah lah kau sorang-sorang wahai Ella. Seronok ada dorang .. tak sunyi sangat .. almaklumlah .. i forever alone. Sume orang busy tak boleh layan Housewife macam i. But is ok .. i'm alone but not lonely. Sentiasa ada benda nak dibuat .. selalu ada je yang teman. Alhamdulillah .. Rezeki Allah SWT bagi dengan berbagai cara, kan. Ehh ok .. esok kita nak gi Angkat Besi. Gonna practise hard esok hari. Fitness First here i come. Yeayy!! Bye readers. Tq baca. Bye.





1 comments:

Amanda Suria said...

x bleh tahan la tgok lempeng tu...sedapnyaaaa