Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Pie, Make-Up and Workout

Hello Readers .. malam ni Misz-ella geram. So i decided to write a short entry or a Summay on my activities last week. As usual, Misz-ella kan suka share dengan korang. Gigih gila menaip malam-malam just for the sake of sharing, kan.  

Actually, i am tired. I was on threadmill berkilo-kilometre siang tadi .. and as usual, kepenatan tidak membuatkan saya melepek di katil empuk tapi saya mengadap 'lappy'. My mind is tired of thinking, thinking and thinking too. I think hard .. hard .. and so hard .. i think a lot. Monday i travelled to Kuala Selangor for my personal matters. It was pretty hard for me .. tapi In Sha Allah .. God willing .. i hope the hard time will over soon. Allah nak bagi manis dia bagi pahit hempedu dulu, kan. Mana la tau lepas ni reward Allah nak bagi kat Misz-ella hurmmmm .. ibarat minum se peti madu. Hehe. Most important in life we must always Think positive. Kuatkan semangat dan jangan mengalah. Minda kena kuat. Kalau ada apa-apa yang tak menyenangkan hati, 'kick' dia cepat-cepat .. baru lah hati bersih .. tak karat .. tak da titik hitam .. baru la boleh awet muda, kan. 

Minggu ni jugak Misz-ella dengar 2 kisah rumahtangga yang sangat sedih. Yang seorang .. walau laki tak bertanggungjawab, walau dikerah tenaga dan wang ringgit .. walau laki panas baran .. atas nama anak dan kasih sayang dia tetap bertahan. Yang satu lagi .. dalam proses permohonan cerai kerana dipukul suami. Hurmmm .. so sad. If Misz-ella berada dalam ke dua-dua tempat tu i think i dah lama cabut. Perempuan ni kadang-kadang terlalu takut, kan. Terlalu takut jadi "J" .. terlalu fikir itu ini sampai rela menderita walau rumahtangga tak bahagia. Jangan fikir anak sangat .. sebab if you yourself tak happy with your husband, how are you going to make your children happy? Mother is very important you know. A happy mother will bright and shine the house. Ibu paling banyak main peranan dalam memeriahkan sebuah rumah. Ibu buat rumah wangi dengan aroma masakan dari dapur. Ibu buat rumah berseri dengan kreativiti. Ibu buat anak happy dengan love touch. Ibu Ratu Hatiku, remember? 

Lagipun for me anak-anak ni diaorang akan faham. Misz-ella sendiri pun mama dan abah dulu bercerai tapi kitorang OK. Tak rosak, tak hilang arah, tak hilang pedoman. Alhamdulillah .. semua menjadi. Yang putus hubungan hanya mereka tapi sebagai anak sampai bila-bila ikatan kita. Lagipun  anak-anak sebenarnya faham. Diaorang faham bila kita kata Jodoh sampai sini je. Diaorang akan faham situasi yang sebenarnya .. nak pulak dalam kes yang pertama tu anak dia dah remaja, off course diaorang saksi kepada semua cerita, kan. Misz-ella doakan agar dia diberi kekuatan untuk buat keputusan. Mohon lah petunjuk dari Allah .. In Sha Allah nanti nampak jalan. Sekarang mungkin dia keliru atau buntu .. sebab tu rela diperlakukan begitu. 




OK .. now back to the Story .. this is what i ate last week ~ Chicken Mushroom Pie from A Pie Thing. Omaigoddd the Pie is sooo sedap. Percaya tak once the Cafe bukak pukul 4 petang, there was a long non-stop queue till we left the Cafe. Tak putus-putus orang datang. Sebab apa? Sebab Pie dia sedap sangat. The one yang Misz-ella order is Chicken Mushroom. They have other pie like Full Lamb, Beef Steak, Chilli Chicken dan macam-macam lagi .. and all the pie i tested and so sedap. Tak rugi beratur panjang kat Cafe ni. So those nearby .. Taman Tun, Bandar Utama, Damansara Jaya .. lets head to this Cafe ~ A Pie Thing at 138G, Jalan SS 21/35, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya, Selangor. Business start at 4pm.


Last Monday i played with Make-Up. Misz-ella perangai pelik sikit .. kalau bosan, kalau stress .. i will find a way to release the stress and one of the way is Make-Ups!! Suka tak? Suka tak tengok muka kita make-up natural macam ni? Haha .. takmo cite panjang-panjang cos a special Entry on this unique make-up will be up soon *probably next week*. So you alls kalau nak tau bagaimana nak bermekap dengan mudah dan sangat poket berhemah ni tunggu tau .. nanti Misz-ella buat review. On my part .. I'M LOVING IT.



The Door Gift i received during The Fitness and Well-Being Workshop last week. Bayar RM60 dapat goodies worth RM500. So berbaloi tapi yang lebih penting disini adalah menimba ilmu. Dapat ilmu boleh Misz-ella share dengan readers Blog ni. Antara yang ada dalam Goodies beg termasuklah balang kaca Pyrex. Misz-ella sebenarnya kurang suka kumpul pinggan mangkuk tapi hok ni free. Hehe. Rumah Misz-ella pakai pinggan mangkuk murah-murah je .. IKEA je tempat beli. Tahan lama. Tahan lasak and make me happy. Good thing la kan, masa kat Workshop tu Misz-ella menang Lucky Draw "Raw Food Class" which we will learn about De-Tox Food. Yeayyy !!! Tengah cari masa untuk join kelas tu. Dah pegi nanti Misz-ella share kat sini ye .. then ada voucher "Whole Body Vibration Training' dari BodyTone Studio jugak. Yeahhh .. yang ni pun Misz-ella super suka!! Life Misz-ella camni la .. Famili, blogging, exercising, beauty .. tak da lain. Tu je la kerja i. Anything related to all this = HAPPY.

Another good thing .. hujung minggu ni Misz-ella akan attend dua aktiviti best. Its new .. its adventurous .. its a Wild Event. Its a WildLife!! Haha .. Suspen tak? Misz-ella pun suspen. Gotta try it then i share, k. Satu lagi about health .. pun Misz-ella nak share dengan korang jugak. So jangan lupa, rajin-rajin jenguk sini Minggu depan ye. I got lots to share with you alls. OK Bye. Goodnite. Byeeee.

1 comments:

lia ummiirfan said...

nice entry.. apapun hidup perlu diteruskan.. :))