Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Minggu makan. Minggu rasa. Minggu macam-macam ada.


A week has gone.
A new chapter has begin.
A week full of sadness and joy.
Bagaikan Drama tapi hakikatnya realiti.
And i'm still in a good piece.
Even broken di sana sini.

Pain, anger, happiness, love and sadness
Hospital, Gym, Resort, Mall
Eat, Party, Friends and Darlings
Doctors, Puan Sri, Celebrities
Cinta, benci, marah, sayang dan gila
Semua bersatu membentuk satu minggu

Maka lengkaplah sebuah perjalanan
Yang menghasilkan pelangi selepas hujan
Hello Rainbow ..  I love you
You shine my day after my heavy rain
God Bless. Alhamdulillah

 Celebrate life with food. Thank you Mr. Sponsor for the lovely food.

I miss Fish .. my roommate masa kat Bario and there you are Leonard. Kiut sangat kau kat situ stealing our shines away. Leonard ni gila-gila tahap dewa kot .. dengan dia kitorang rasa nak gelak je, remind me on my other male friend yang jauh kat US. Yang tu sorang lagi, dari mula jumpa sampai nak balik tak habis gelak ketawa. Betul-betul stress release kalau jumpa orang camni. Haha.

Spend one and a half day with my kesayangan.  Thanks for the accompany. Awak selalu ada saat saya memerlukan. Sanggup awak korbankan masa semata-mata untuk bersama saya. Saya terharu *sobs* saya janji akan sayang awak sampai bila-bila.

The famous Halal Pineapple Tart from Taiwan. Boleh la tahan sedap rasa dia.

Another good food i ate during one of the party last week. Sedap sangat la makan camni. Wish i could have this everyday. Mesti nanti Misz-ella cantik macam buah-buah ni, kan. 

Alololo lovely cats!! Kucing Mat dan Lin yang dah macam my own cats .. rumah i dah jadi tempat lepak dorang.  Look at Monn yang first sekali tu .. manja, redup dan syahdu. Monn kalau mengiau, ohhh cair hati Misz-ella. Miko hitam putih yang paling bijak dan mendengar kata ni kesayangan Aiman dan Momo yang garang .. susah betul nak tengok dia manja. Forever garang dan gangstarz Momo ni tau and Momo yang paling cepat besar among them. Momo kuat makan!! Haha.

Monn pantang nampak Misz-ella. Misz-ella baring je dia datang dekat. Nak cium, nak gigit rambut, nak manja. Heyy Monn please .. do my hair taste and smells like Friskies? Haha. Dalam seminggu bermacam kejadian dalam hidup kita. Dalam seminggu macam-macam rasa kita ada. Dalam seminggu kita berada di mana-mana. Macam tu la kehidupan, kan. Till then, berdoa lah agar kita sihat, kuat dan sentiasa bahagia kerana sihat dan bahagia itu kunci buat mana-mana pintu di bumi ini. Ok bye readers. Thank you baca.

3 comments:

Rosmiza Ali said...

Comelnya meow! How I miss my anak bulus.. T_T
RosmizaAli.Com™

Nory Zoulkefle said...

haiii Monn...omeyynya..

CikLily Putih said...

lapo balik dah k ella bile tengok gambo makanan kite ni ek