Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Bila Tak Da Kita Rindu

Adat berjauhan, bila tak ada rindu-rinduan. Bila depan mata orang tak heran. Hahaha. Minggu ni je i received beberapa Mesej rindu.

Mesej No. 1

Mesej No. 2

Mesej No. 3 dari Lovely Aiman. Baru 2 hari balik Kolej dah rindu Mama dan kucing. Camna nak berjauhan ni Aiman? Tapi mamanya pun satu, penyayang teramat sangat. I treat my loved one the best. If he is down, i cheer him up. If he want to go anywhere, i am the Pilot. Dengan Abah berat mulut nak mintak dengan Ma laju je. Dengan Abah susah nak dengar I Love You .. I Miss You dengan Mama itu lah penutup bicara dia. Habis dah mama nya pun super loving deeply, mana tumpah kuah kalau tak ke anaknya, kan. I am a lovable like person. Menyayangi dan disayangi. Bila jauh korang rindu kat i, kan .. like 2 frens kat atas tu. Menyayangi dan disayangi itu harus dua hala, bukan sehala. If u say u love, show it .. proof it. Biar dia rasa. Jangan kau kata cinta tapi sebelah sana kata kau ignore dia. Bahaya .. ada broken hole kat situ. Fix it fast or else ByeBye love .. your love are less value cos I cant feel you. Haha. Gigit jari la kan .. padan muka sebab kau tak tau hargai cinta itu. Aiman banyak mewarisi sikap Misz-ella .. loveable, caring, lembut tapi berpendirian. Ahhh we are very alike lah. Muka kitorang nampak lembut tapi its either YES or NO. YES is Yes NO is No. Kompromi? Boleh tapi ada had dan limit. 

Sebenarnya banyak positif bila berjauhan wujud rinduan. Thats shows kita berkasih sayang. That shows i win your heart. Yess my name safely landed in their heart. Tq kawan dalam hati u terpahat nama i. Yang baik memang untuk dikenang, kan so i ni baik sebab tu you all rindu dan terkenangkan i. Tehehehe. 

Yesterday was my last day at Fitness First The Curve .. *sobs*. Sedih .. This place has a lot of memory. Mulai hari ni, Misz-ella kembali ke Hari-Hari Mau Gym Puncak Alam. Warga Puncak Alam jom bersenam dengan i. Exercise is Fun. Jommm.





5 comments:

Kakcik Nur said...

Bila disayangi terasa sangat dihargai... :)

Saniah Ahmad said...

saya sentiasa rindu pada si dia yang berada di kampung,,, makkk saya rindu kamuuuu sob sob sob,,

Diana Rashid said...

Rindu itu indah,..kan kakchik??

azieazah said...

Rindu itu perasaan. Normal.

ehhh tetiba kita pun rindu awak jugak!

Marliana Mohd Mansor said...

Hi. I nak tanya u masih aktif ke gym puncak alam? Ada aerobik kelas or zumba? If ada i nak join...