Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Langkawi Day 3

Entry last di Langkawi. Nothing much we did selain dari breakfast, shopping, packing, lunch and to the airport we go at last.


COKLAT!! I spend more than RM300 for imported chocolate in Langkawi. I thot like owhhh banyaknya but rupanya orang depan i spend 3 kali ganda than me only for the imported chocolate. Langkawi is very known with its no tax chocolate price. So worth to spend on chocolate here. Daim, Beryl's, Belgian Chocolate, Hersheys, Toblerone, Ritter Sport .. you name it .. Omaigoddd the price is so cheap. Cadbury imported with unique flavour pun ada dan murah sahaja di sini. You will be surprise melihat gelagat manusia mabuk coklat di sini includes me. Hehe. You all kalau nak awet muda macam i, kalau tak nak stress, makan lah Coklat. I enjoy makan coklat masa serabut dan stress. Bagai hilang semua masalah. Yang ada hanya good feeling sahaja.

Antara yang patut dibeli kalau ke sana.

Cabai goreng .. Cili kering yang dikisar halus dan digoreng kering bersama bawang dan bumbu-bumbu nya. Sangat sedap kalau dimakan dengan nasi, masuk dalam Mee Sup atau makan dengan Salmon like me. Kalau ke Hj Ismail Group jangan lupa beli. By the way, Haji Ismail Group ada 6 cawangan di Langkawi and during our Trip we visited 3. Coklat. Coklat. Coklat = Everyday. Sebab tu la we all sweet dan manis. Hehe.

Sup Gamat is only RM5 di Kota Mahsuri. Orang Langkawi pandai masak .. selama disini kami makan yang sedap-sedap setiap hari. Gamat kenyal-kenyal liat macam makan Pedal ayam. Minyak Gamat di Kota Mahsuri pun lebih murah dibandingkan di tempat lain. 

Air Telaga Mahsuri dikatakan sangat berkhasiat.


The Natural Mineral Water - We bought one bottle. Different la taste dia dari air mineral moden yang dah dikomersialkan tu. Yang ni asli dan semulajadi.

Langkawi bukan lagi kampung semata tapi dah dianjak arus kemodenan dek kerana pembangunan di Oriental Village - perfect place for those who want to have fun. The above rate are as per my visit on 19/2/2015. Shopping malls can be seen at Cenang Beach. Ada Cenang Mall, The Zon kat sana but we didnt go. Jarang la Misz-ella masuk Shopping mall masa bercuti di Malaysia ni .. al-maklumlah saya orang KL .. KL has everything i want so shop in KL is enough for me.

For pinggan mangkuk shoppers, Idaman Suri dan Haji Ismail Group memang tempatnya. Idaman Suri nama diberi .. penuh dengan ibu-ibu sahaja disini till Aiman said .. Ma .. this place is not for me. Bertabah lah Sayang, this shop memang untuk ibu-ibu sahaja not cater for youngsters. Haha.

Other activities in Langkawi are Island Hopping which we did not try. Kami bawak mama dan abah, kan so rasanya aktiviti tu sangat tak sesuai. 

Langkawi jugak ada aktiviti lasak yang lain seperti berkayak, parasailing, skytrex adventure, off road dan lain-lain lagi so the conclusion is Langkawi do not only cater for ibu-ibu yang nak beli Corelle, Tefal, Vision dan sebagainya tapi juga untuk mereka yang suka kan 'adventure'. Rajin-rajin meng google ye kawan-kawan.

OK I'm done with our Travelodge in Langkawi selama 3H/2M.  For those who plan to go to Langkawi, enjoy your Trip. Tq Baca. Bye.



2 comments:

Miera Nadhirah Tan said...

Errrmmm.... biskut gamat??? Yikes... How does it taste like

CintaHati Lina said...

biskut gamat? waaa... cam sedap je tu.. blh pesan kat mr.suami ni yang nak ke sana tgh bulan ni.. yipiiii..