Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sayur Campur. 373. Kulit. Gaya Hidup Sihat.

One long tiring day .. dari dapur ke papan lari dan ke movie. Sampai rumah sebelum jam 12 malam .. macam Cinderella yang Misz-ella tengok kat Wayang tu. Yang tu nanti i review. Hari ni nak cerita tentang sihat.



I cooked a very simple Stir Fried Mix Vege for my lunch. Makan sayur sahaja nasik tak da. Diet mode is ON sebab nak kembali seperti dulu. Dulu saya 50 .. now i am 55kg. So mari diet sambil bersenam. Target dalam masa 3 bulan i dapat balik 50 tu. Tapi itu bukanlah 'point' utama di sini sebab kesihatan tetap nombor satu. Misz-ella nak pecahkan lemak tepu dan degil tu .. saya mahu sihat dan kuat. Saya belum puas berbakti pada famili .. belum tercapai impian nak kahwinkan si Aiman .. masih banyak lagi cita-cita dan impian yang nak dikejar. Oleh sebab itu, saya kena sihat. Calling ladies out there .. kalau sayang anak, sayang mak, sayang adik beradik, sayang laki .. sila lah bersenam. Jadilah sihat dan kuat untuk mereka-mereka yang kita sayang. Kalau susah nak curi masa keluar rumah untuk ke Studio dan Gym atau sebagainya, sila beli CD aerobic dan buat sendiri di rumah. Misz-ella started that way .. sebab masa tu Aiman kecik dan masih sekolah .. susah nak cari masa untuk diri sendiri. So masa yang ada walaupun setengah jam amat bermakna, I ON the CD and aerobic sorang-sorang kat rumah. Hendak Seribu Daya, kan. So lets be positive. We can do it, right.


Petang sikit, Misz-ella gi Fitness First Platinum The Curve sorang-sorang. My membership is expiring soon .. end of this month .. sobs .. sobs .. sedih. I love this place very much. The Coach are so friendly .. at anytime need help with the machine, dengan senang hati dorang datang. The dance floor .. the dance instructor are a real Professional Dancer. I enjoyed Body Jamming Session here. Move your body together .. menari ber hepi-hepi dan bonusnya ialah baik untuk kesihatan. As usual, once arrived show your Membership Card and we will be given a Locker Key. Sepanjang Misz-ella di sini, Misz-ella selalu dapat Locker 373 ni .. macam Eveready for me. 373 .. I love it. Its my Lucky No. Saya lahir 3773. 3+7=10, 7+3=10. My friend cakap in Chinese 10 means Perfect. Since i have two ten means i am double perfect!! Hahaha .. truly, no one is perfect .. reality i am cerewet at times which is nearly to perfect. Segalanya nak cermat dan teliti especially things that involve me. Tak salah kan cerewet untuk diri sendiri. Perhaps susah sikit .. buat kerja pun lambat sebab mahukan kesempurnaan tapi 'result' nya .. Cemerlang!! At times i have to spend more than others untuk 'result' yang lebih memuaskan hati. Yeahh .. that is Me.


Lepas Maghrib siap-siap keluar untuk Movie Screening Cinderella. Camtu la Kehidupan seorang Blogger. Pergi Event .. dapat Produk free tapi bukan sebarang Free. Sebab tugas kami is 'Sharing it to our Blog Reader' .. Apa maklumat yang kami dapat, kami sampaikan .. kami kongsikan. Mudah-mudahan ada yang dapat manfaat dari tulisan-tulisan kami ini. Amin. I kinda like my Skin now. Even ada tahi lalat kecik kat muka or barangkali itu ialah jeragat but still terkawal untuk wanita berumur 42 macam i. I love the moisture level .. I love the firmness .. I love it. Tahukah anda yang Misz-ella gunakan Produk bukan luar biasa sahaja sebenarnya? Produk yang kalau i sebut nama semua orang kenal and its not expensive at all. Nak tau tak produk apa? Nak tau tak? Kalau ramai yang Komen Nak kat Entry ni nanti Misz-ella kongsi dalam satu Entry khas. Kalau tak da orang Komen its ok .. I will keep it as mine ... esok-esok boleh la share dengan bakal menantu ku. Ecece .. macam la dah ada, kan. Lagi satu, TQ to Vitamin C. Vitamin C mengandungi Acacia Gum ~ Collagen semulajadi yang menguatkan otot-otot badan. Jom la beli Vitamin C kat i .. RM70 boleh makan 3 bulan 10 hari. Haha .. detail, kan .. 10 hari pun nak sebut. Jom beli. Jom sihat dan cantik bersama-sama. Kalau nak sila Whatsapp/Mesej Misz-ella kat 016-6223138 ye. 



Sebelum Movie Misz-ella berlari and burn 400 calories on the Threadmill. Ok  tu tipu cos i dont lari at all. Aku benci bila kena lari. I walked fast .. I increased the Inclination and Speed as times goes by. Inclination burned more calories tapi kena ada stamina lah. Nama pun naik bukit, kan. And i love the Threadmill at The Fitness First The Curve ni. The facts appeared on the Screen are so accurate .. 10 minutes to The End .. 7 minutes to the End .. bagai mendapat Anjakan semangat untuk habiskan Misi ini. Bukan senang beb .. sebab secara purata setiap dari kita hanya mampu 'burn' antara 5-7 calories sahaja seminit. 400 calories? Kira aaa berapa minit kena bertahan atas Threadmill tu. Kalau semangat tak kuat mau setengah jam dah stop. Anyway, seronok exercise. Dalam hati berkobar-kobar .. Nyahkau lemak degil punca segala penyakit. Aku nak sihat untuk famili aku .. untuk anak aku. Jauh lagi perjalanan hidup kita, kan. So lets do the best that we can for the sake of our 'kesayangan'. OK .. I'm done with sharing a few tips about maintaining a Healthy Lifestyle by eating, exercising, taking supplement food and positive thinking. Thanks baca. Bye.







3 comments:

Anis Farhana Aliman said...

good morning kak ella (now 8.30am) huhu,
anyway share lah skincare tu, kita nak tau jugak. setuju! vitamin c is good. anis kena selalu makan vitamin c gak, sbb prone kena selsema sikit. <3

kehidupan sihat said...

salam perkenalan sis ella :)

Amanda Suria said...

sure KC dah kurus giler ni kan....