Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Grand Imperial Bird's Nest

Hello Hai Readers ..

Have you heard of Bird's Nest?
I heard about the Bird's Nest or 'Sarang Burung' long time ago.
Teringin nak rasa .. Tapi tak tau macamana.

Till one day, a friend ask whether I want to try.
Its in a bottle. Ready to drink.
Wahhh .. NAK! NAK! I was so excited!
But still .. there are so many question marks in my mind.I tried the Bird's Nest from Grand Imperial. I was quite impressed with the packaging. It is so luxury and grand. Tapi seperti biasa persoalan yang paling boleh dijangka ialah .. Sedap ke Tidak? Ada bau ke? 

To be honest Misz-ella dah lama tau tentang Bird's Nest. Always heard and aware about it. Dulu masa masih bekerja, during Chinese New Year I always saw Bird's Nest hamper. It is very exclusive and expensive.

Bird's Nest telah lama digunakan dalam bidang perubatan tradisional dan dikatakan juga menyumbang dalam bidang kecantikan.

Antara khasiat Bird's Nest adalah :-

  • meningkatkan sistem pertahanan badan/immunity system
  • bersifat anti-penuaan dan mencantikkan kulit *sekiranya diambil secara disiplin dan berterusan*
  • melegakan batuk, menguatkan fungsi organ dalaman
Zaman dulu-dulu, penyediaan bird's nest adalah sangat renyah. Harus direbus berjam-jam untuk mendapatkan khasiat nya but nowadays it is available in a form of 'Ready-To-Drink' .. well i guess this is to suits the current lifestyle. Everyone is rushing and busy *include me* so taking a ready-made drink of Bird's Nest is definitely a good choice for us, kan.
Ada 8 botol x 70ml Bird's Nest drink di dalam setiap kotak. Nice and beautifully wrapped. The price is RM179.00Bird's Nest by Grand Imperial Birds Nest dimasak dengan 'rock sugar' .. gula batu yang menjadikan rasanya sangat manis tetapi lembut. A very sweet taste yang sangat menyamankan tekak.
Ada Logo Halal serta berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dan mendapat pengiktirafan GMPP kerana disediakan  mengikut  mutu/standard piawai yang sangat tinggi. Ianya juga tidak mengandungi bahan pengawet atau peluntur yang boleh membahayakan kesihatan.
My first experienced with Bird's Nest ~ well .. not bad at all. Bird's Nest tersebut sangat halus dan lembut, tidak ada apa-apa bau yang tidak menyenangkan malah sangat menyegarkan. Agak pekat dan sedikit melekit *kerana dimasak dengan 'rock sugar'.


Bird's Nest paling sesuai diambil pada waktu pagi iaitu sebaik bangun dari tidur dan  ketika perut masih lagi kosong.


Maklumat lanjut tentang Grand Imperial Bird's Nest boleh didapati di :-

GIBN Holdings Sdn Bhd
No. 18 Jalan Setia Dagang AK
UK13/AK Seksyen U13
Setia Alam
40710 Shah Alam, Selangor
Tel : 03-33621938
Hotline : 012-6309938
Email : grandimperialbirdnest@gmail.com

Or visit their website at http://www.grandimperialbirdsnest.my/

0 comments: