Thursday, September 29, 2011

Cerita jalanraya dan cerita semalam

Auw .. auww .. auwww .. ter stress sekejap. Susah sangat nak bagi 'signal' eh. Camna kita nak tau awak nak masuk simpang ke .. nak kiri ke .. kanan ke. Ishhh .. terbazir masa kita menunggu 'line clear' nak keluar simpang tau. Andai ku tahu  mana hala tujumu dengan 'signal' itu .. kan senang. Masa itu Emas .. seminit pun berharga .. nak pulak waktu pagi saat kita mengejar masa kerana enggak mau merah "Entry Card" kita. Luak kot Bateri kereta kalau guna 'signal'? Luak ke? Ce cite ..Ce info sikit kat kita. Jangan kedekutlah. Jalan raya milik bersama, jangan jual ikan*sellfish* ye. Kita pun bayar 'Road Tax' jugak, bukan awak je. Timbang rasa sikit. Baru ceria suasana di jalan raya. Betul tak?

Hai .. marah sangat sampai lupa nak bagi salam kat Readers semua. Ehem .. ehem .. *warm up suara dulu. Eh .. patut 'warm up* jari sebab jari yang bakal berterapi di entry ini suara tak da kena mengena* Hihihi.

Salam Jumaat kawan-kawan. Kita stress pagi ni tapi sekarang tidak lagi. Buat yang stress keja, i suggest u take a day break like what i did yesterday. Semalam kita cuti sebab ada urusan peribadi. Pagi kita sepi. Lepas Aiman balik dari sekolah, kita ajak dia gi hepi-hepi. Meh pollo mama gi bank, nanti mama belanja McD, pastu pollo mama pi salun. Mama belanja Aiman sekali. Camtu la "ayat menggoda" kita semalam. Luckily dia tergoda, maka the balance of the day kita berduaan, no more keseorangan*Ceriaaaa ..*

Buat rambut anak ai baik-baik ye ~ Camtu pesanan kita kat Amoi tu.

Two happy faces after the treatment. 
Pagi bersoloan, petang berduaan, malam bertigaan. Jadi Chef, Driver, managed to bersenam di siang hari (usually at night), go to the bank for money matters, berterapi di salun, malam berehat-rehatan ~ A Perfect Day for Me. Cuti yang sangat berbaloi-baloi.

21 comments:

ChentaEty said...

hello sis ella.Nice to meet you..I'm happy to be herein ur nice purple blog.Same goes like u.Follow u yaa.Keep in touch.Hope so,u'll hit me back.Thanks sis..=)

missbby said...

Cuti memang menyeronokkan, heaven kata orang..hehe..

kakcik said...

Semalam kakcik juga bercuti, tapi tidak begitu menyeronokkan. :(

Ezzah Aziz said...

sesekali kena buat mcm tu juga...asyik kerja kerja kerja...letih wey....good luck aiman...PMR...

diana said...

kat pulau pinang ni cina je yang malas nak bagi signal.

Mamaleesya said...

gud luck aiman ensem for ur PMR

munna said...

suka tgk kc dgn aiman....seronoknya pergi salon dgn anak kan kc....

Mama Zharfan said...

hehehe pic kc dgn ur son tu nampak sgt sweet and memang aiman ada iras2 kc pun rupanya hehheh :)

eliyaezlinalias said...

El esok baru seisi manja diri
sukeeeeeeeelahhhh

eliyaezlinalias said...

El esok baru seisi manja diri
sukeeeeeeeelahhhh

Cik Ina Do Do Cheng said...

marah pun masih berwajah manislah kak chik ni.

Finaz Jaafar said...

hihi..chillex sis..cool..

Pia said...

"ehemm..ehem...hensem anak bujang kakcik...good luck utk ank2 kita yer..lagi 4 hari.."

Ct Arina said...

selalu carik mase nk exercise. tp asik x berkesempatan je. lemak plak makin membiak T_T

alinac lover said...

yong suka gitu..xsuka bersoloan heheh

Peri PiA said...

sweet2 sgt2 :)

MaMa AiNi said...

Ella tk mau stress2 tau !!..nanti datang penyakit..hu2x..best kan bercuti & bersama anak..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

cantik betu lu akak... macam mana gua buleh terlepas pandang

Kunang-Kunang said...

Wau cara Ella menghabiskan cuti Ellah tu sangat menyeronokkan.

Mesti kepala lapangkan. Stress hilang.

alexa yussida said...

amboiii sama naik mama dgn bodigadnyee (:

alexa yussida said...

amboiii sama naik mama dgn bodigadnyee (: