Wednesday, September 28, 2011

Giliran Burung ..

Bila dah bosan dengan Ayam, Ikan dan Daging, giliran Burung Puyuh pulak ye. Hmmm .. orang dalam rumah ni memang suka makan Burung Puyuh. So, sekali sekala .. ku layankan aje permintaan mereka-mereka.

Burung Puyuh Masak Pedas. 
Resepi :- Goreng garing Burung Puyuh yang dah digaul garam dan kunyit pastu potong empat. Tumis cili kering yang dimesin dengan bawang sampai cili tu garing*sila 'add on' cili api hiris untuk 'extra' pedas.  Masukkan garam, gula, air asam jawa pastu rasa. Pastu bila sume dah ok, curahkan atas Burung yang dah digoreng tadi. Siap dah. Sila la  makan. Hihi.

Fish Ball Goreng dengan bawang dan cili api. Lauk kudap-kudapan buat Aiman. Sian lak tengok dia makan sejenis lauk je, kan .. udah la makannya pun sorang-sorang. Boleh la kan lauk camni. Hihi.


19 comments:

sahromnasrudin said...

akak, try burung puyuh goreng rempah....lagi la sedap huhuhuhhh

Alin Marlini said...

sedapnya burung puyuh tu Kak Chik...

qemaishak said...

confirm bertambah nasi makan gini hehe

munna said...

faveret munna juga burung puyuh KC....

eliyaezlinalias said...

xpandai makan burung~

eelobor said...

suka makan burung puyeh goreng biasa & di makan2 ketika panas2 lagi. ranggup,....

yad'z said...

yup... suka2 burung puyuh.. goreng biase makan panas2 pon sedap. hehehehehe

CuppyCakeMommy said...

cekidout our latest promotion of smart educational toys..

add us in FB at intelligent.toys@yahoo.com

kakcik said...

Fish ball goreng tu sedap juga dimakan begitu saja. :)

Mamaleesya said...

sup puyuh pun cedap gak kak ella.

nisa said...

huhu..dah lama tak makan burung, tapi kalo telor burung puyoh masak sweet sour...fuh, memang bestla KC..hihihi..

Adinda Amy Sensei said...

bestnya kakchik...

missbby said...

sekali lagi entry makanan..teruja-teruja...hehe

diana said...

kita tak boleh makan puyuh kakchik..
kesian..
sebab tu tak makan..
mak kata kalau kesian tak boleh makan..
tunggu la bila2 nanti rasa kesian tu hilang

HappyIrfa said...

hai..jalan2 sini dr blog kak nani rostam..

lama dah tak makan burung puyuh.

Mama Zharfan said...

yum yum lapar la plak me :) my fav ni :)

MaMa AiNi said...

terliur mama tgk pic.makanan ni !!..he2x..rajinnya ella masak ek?..selalu mama makan goring kunyit burung puyuh je !!...itupun menunjuk je..hu2x..

F.A.R.A.H. deeb said...

kecurrnyeee... huhuuuu!!!

Peri PiA said...

meleleh air liur