Bila Good Mood Kita Shopping

Wednesday, May 30, 2012

Kawan baik saya Ms Wong commented recently .. U dah lama tak beli baju baru la Ella. Tak shopping ke sekarang? Aiiik? Kan tak lama lagi Boss nak kita pakai Uniform .. nak buat apa beli Baju Kerja baru? Buang duit je. Aiyeeee .. itu Uniform satu minggu dua kali saja maaaa .. bukan hari-hari pakai. Owh .. ye ke? Laaaaa .. i ingat hari-hari. Tak pe la Miss Wong, baju ai ok lagi ni .. ngam lagi .. nanti kalau dah ketat merekah ala-ala Incredible Hulk *tanda dah gemuk* i beli la baju baru ~ Dialog kitorang.

Seriously, dah lama tak beli Office Wear .. yang kerap dibeli Casual Wear untuk dipakai saat jalan-jalan dengan kesayangan. Tapi bila disound oleh Ms Wong sebegitu .. OMGGGG  is it so obvious my baju balik-balik yang tu?

Bukan baju kerja je .. SKII pun dah lama tak beli. Nak cuba skincare baru la konon .. nak try test tengok camna hasilnya dekat kulit kita ni. Tapi sayang .. setelah 4 tahun dibelai manja dengan SKII, kulit ni dah naik degil dan mengada. Dah tak serasi dengan yang lain .. hanya mahukan SKII. Rugi. Rugi. When others have more funds to save, duit kita pulak terpaksa direlakan mengalir ke SKII yang harganya tidak lah murah iteww.

Saat-saat bahagia macam ni, buat apa pun menjadi. So, di satu hari yang ceria .. tetiba 'Tinggggg" .. Nak gi beli SKII lah*tetiba*  But too bad, my first day trial to stock up my SKII failed dan hanya berjaya di hari ke 2. Dapat 3 barang asas je .. tak dapat redeem my 3,500 point cos they dont have the item that i want. Frust. Frust. Kena pergi lagi lain kali. Tak suka. Tak suka *sambil geleng kepala* 


3 Sahaja

Free Gift dapat. Sample pun dapat.

Aritu ada orang komen tanya .. Adakah SKII rahsia KC licin @ 'Flawless'? Tak dik. Ekceli my skin tak  'flawless' sangat berbanding dengan kulit Hanis Yang Manis. Betul-betul 'flawless' kulit dia ok*ouhhh .. rindukan kulit 20's ku*.

Sebenarnya kat kulit KC ada tahi lalat halus .. kecik-kecik .. comel-comel*hehe* cuma KC a bit lucky sebab kulit kita tak da parut dan jerawat jarang hinggap.  Tapi .. Bukan SKII je yang bagus dalam dunia ni .. banyak lagi produk lain yang bagus dan hebat. Tinggal lagi adik kena terus cari apa produk yang sesuai untuk kulit adik. Tentang masalah parut, susah jugak KC nak komen cos i dont have that problem but probably you can try Skin Refining Treatment by SKII or why not you try skincare yang ada 'peeling affect'. Means bila kita pakai skincare tu, dia akan singkirkan sel mati di permukaan kulit kita melalui proses pengelupasan dan habis je sessi pengelupasan kulit tu, kita akan dapat kulit  baru macam 'baby'. Best kan? OK. Sekian sahaja Entry orang hepi dan berkongsi cerita kita hari ni. Terima Kasih baca ye.

*Wiken ni kawan ajak shopping, ajak belai diri. Hati kata Best. Poket cakap tak best. Hehe*


You Might Also Like

17 comments

Follow by Email

Like My Facebook

put your fb fan page like here