Sunday, September 26, 2010

N3 ni kena dgn hampir kita semua. So, tlg la baca ..

Kenapa kita-kita sume bila bercakap sokmo suka mcm ni :-

Terkejut beruk
Penat gila
Gila babi!!

Jawapan (versi aku .. hehe ..)

Bila terkejut kita punya rupa mcm itu beruk = terkejut beruk
Terlalu penat boleh menyebabkan gila  = penat gila
Menatang ni je yg paling layak dipanggil gila = gila babi

Itu jawapan aku, Korang pulak ?? Hehe ..

5 comments:

Kuman Chaos said...

"penat gila.. gila pun tak penat macam nih.." :)
kuman "Hangin" Entry

the bert said...

saje exaggerate..kasi efek lebih sikit..haha

echah mashuri said...

uhuhuhuhu..sempoi r sis!

axelida said...

hehehe ada betul gak tu

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Mungkin tak ada perkataan yg tepat dlm bahasa kita krn kebanyakan perbendaharaan kata adalah dr bahasa pinjaman. Mungkin juga nak menunjukkan `innermost feeling expression` dgn menyatakan btk `body language`, malangnya terpaksalah simulate dgn dua atau tiga suku kata hasil dr pgln org2 tua!