Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sengkek sgt kah kita atau dia yg buta?

Entry yg dh lama aku nak buat .. tapi ku peram smpai sejuk .. kasi cool dulu. 

Napa Ella tu bkak blog? Kereta besar .. gaji besar .. rmh besar .. pakai branded2 ... SKII .. ASB puluh2 ribu .. mkn BYoung .. anak sorg. Tkkn tak cukup duit smpai nak cari side income by blogging kot ??
(Statement dr Minah Kepoh)

Statement paling bodoh, paling kelakar dn paling tak relevant yg aku terima utk tahun 2010 ni. Sndiri kuarkan statement .. sndiri jwb. Tak sedar kot? Hehe .. Dia gak yg ckp gaji aku besar, kereta aku besar, ASB aku puluh2 ribu, mampu pakai SKII, mkn BYoung .. dah tu tkkan aku harap duit blogging kot?

Sume yg aku ada tu memang dah part of my life since years ago. Blog aku bape umurnya? Iklan2 kat blog aku ni tak sampai sebulan pun. Do the maths, kira sndiri. Logiknya .. If i can afford to have all those things with my own money, dh tentu aku tak harap duit blogging to support my life. Sungguh tak relevant statemnt dia tu!! Bengong je, kn. Celebrities, VVIP, politician .. ramai yg bukak blog. Tak cukup duit ke diaorg tu? 

Duit dari blog aku ni, nak beli top up Aiman seminggu pun tak lepas!! I dont think blogger2 kt Msia ni brblogging pasal diaorg tak cukup duit ... dan kalau tujuan utama diaorg brblog utk cari duit extra pun, aku tak nampak benda tu salah. Sukati diaorg lah! Sapa kita nak sibuk2 hal org?

Geram punya psal ... mula la aku nak bongkar rahsia ni. Hello Minah .. kalo takat gaji 5 angka sebln, aku dh dpt skrg. Rmh aku tak hutang ye.. byr ikut progess claim. Rmh yg mak aku duduk skrg pun rmh aku, dan aku ada target utk bina banglo impian lgi 2 tahun (Uii .. dh mula riak ni, dosa kan. Hehe ...) and if i quit my job today, i have enough fund to run my life at least for 10 years. Saham Bank Rakyat aku ko tak nak tau bape ke Minah? Hehe ..

Jeleskah ? Dengkikah dia dgn kehidupanku ? Toksah dengki la weih .. Rezeki masing2. Ko doa je la esok2 anak ko yg ramai tu blh mmbawa hidup ko ke tahap yg lebih baik dari aku .. masa tu gaya brcakap ko pun dah lain kot ? Hehe ..

Buat soalan 'Kenapa Ella bukak blog' - Sbb aku sunyi .. especially at nite. So, aku beli laptop .. pdhal dulu cukup muak dgn computer. 1st ingat nak buat online bznes tp smpai la tak buat apa2 lagi .. vit M (malas) pnya hal la ni. Anak dah besar, dah tak memerap kat aku. Pernah trfikir nak frther study, lgi skali krana vit M yg tebal ... plan tu smpai la dok pending lgi. Hehe .. aku bkn minah TV .. so i have plenty of time.

Kesimpulannya .. Kita yg bukak blog ni tak sengkek tapi Minah ni yg buta!! Harap2 pasni Minah ni boleh bukak minda ye .. biar celik sikit. Sila kuarkan statement yg bernas dn relevant ye. Hehe ..




9 comments:

kakrose@kakyon said...

Sapelah minah tu kakchik.
Daripada dia sibukkan kakcik berblog...lebih baik bukak blog sendiri..boleh dpt side income..hehehe

theblabber. said...

akak..i like this entry. very much!!

kakchik@ella said...

kak yon ..

jaga tepi kain sndiri adalah lebih baik dari skodeng tepi kain org, kn.

kakchik@ella said...

theblabber ..

sbb ko blogger .. that's y u like it!! hahaha ..

theblabber. said...

bukan,i like the way u point out kemarahan.

saya idak pernah gigih nak cari duit sampingan dari blog. dari 2005 sampai la ni baru ada berbelas ringgit je nuffnang tu. tp ada aku kesah? hahaha

kakchik@ella said...

blabber ..

akak tk pndai nak control ayu n tak hipokrit. dh mmg character akak camtu ...

akak 'up' skit la dr ko .. sebln belas2 ringgit je tapi ..ada akak kesah? hahaha ..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

Sokong,minah tu memang bengong.hahaha

alinac lover said...

:) entri lepas geram~

yong pon x brapa gemar tgk tv..

ngadap laptop je la~

cikpuanhady said...

iskh..iskh..sesuka hati minah tu kata yg bukak blog ni sengkek..apekah sengkek btol pemikirannya..hohoho

Jom skodeng :Notre Belle Histoire