Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Budak Lelaki 14 tahun

Yg ada anak kecik sila baca ye. Selalu kan org ckp camni kat kita ..Anak ni .. masa kecik je kita susah mnjaganya ... dh besar esok senang!!

Jgn percaya. Masa kecik susahnya lain. Dah besar .. 14 tahun cam anak aku ?? Lagi susah !

Dah pndai mintak duit top up. Kecik2 dulu tak da, kn ??

Dah mula nak naik motor keliling tmn. Aduh2 .. kena tahan polis kang .. aku gak yg susah!! Tak dibagi kang mogok .. muka masam!! Tak kira .. Mama boss .. ko kena dgr ckp mama !!

Suka merap dlm bilik - main sms .. Eee .. mama jeles la syg .. ko sms sapa tuh??

Dah ada citarasa sndiri .. nak gunting rambut kedai 'amoi' je ... Kecik dulu aku potongkan !! Hahaha ..

Dah pndai pakai deodorant .. minyak wangi. Siap dgn minyak wangi aku licin skali. Kecik dulu aku sapu bedak baby je !!

Pegi mana2 dh pndai jeling kiri kanan .. Perasan hensem la tu!! Hehe ..

Pantang kwn ajak ke mana2 .. laju je ko nak ikut eh. Tinggal mama sorg2 kat rmh. Masa kecik dulu janji dah besar nnti nk jadi bodyguard mama!! Pigi dah .. Sblm dibenarkan keluar harus brsoal jwb dgn aku dulu.

Kdg2 trikut-ikut dgn rentak kwn2 .. Uii .. bahaya nih!! Ikut aku la .. jgn ikut kwn ko tu .. blm tentu diaorg tu betul!! Hehe ..

Eee .. Geram sgt sbnrnya ni. Kecik2 dulu blh gak aku main paksa2 .. malas mandi blh lagi aku mandikan .. dah 14 tahun ni?? Takkan aku nak mandikan kot?? Hahaha ...

Masa kecik2 dulu .. blh gak aku cubit ke, 'smack down' ke .. Hehe .. Dah besar ni? Kena main pysicology kot?

Yg pastinya mendidik anak adalah 1 prosess yg brterusan. Kecik atau besar .. susah senangnya tetap ada. Esok2 .. kalo diaorg dh kawin .. tgk2 ada problem ..mak ayah gak tempat anak2 ni mengadu.

Hidup mcm rantai. Saling brkait dn memerlukan satu sama lain.

Eh .. korang dulu masa 14 tahun camtu ke??




3 comments:

diana said...

masa umur 14 saye
sangat baik..
sile jangan percaya!
hahahah

alinac lover said...

saya pon senang jaga..hahha

kakchik@ella said...

Diana & Yong ..

Kakchik dr dulu smpai skrg trsgt la senang dijaga.

Takmo derhaka!! hehe ..