Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Aku 'taste' tua ..

Kwn2 aku kata .. 'aku taste tua'. Hrmmm .. betul la tu. Sebab partner aku belas2 tahun beza umurnya dari aku.

To flashback .. nape ye zmn cintan cintun dulu aku tak terpikat dgn Rakan Sebaya? Buat kawan2 .. gelak2 boleh la tpi tak trjatuh cinta lak aku kat diaorg tu. Kepala kita sama .. baran kita sama .. ragam kita pun sama .. yg tak sama ialah diaorg syok kat aku tapi aku tak syok kat diaorg .. Camna tu?

I think .. terlalu sama (byk persamaan) bkn lah alasan yg baik utk mncari pasangan hidup. Ada masanya .. perbezaan dan ketidak samaan diperlukan utk seimbangkan kehidupan. We are not perfect .. kdg2 kita tak sedar pun kita buat salah n we need our partner to corret us .. tapi kalo dah dua2 sama .. bila nak nampak yg mana betul, yg mana salahnya? Itu sebab la terlalu byk persamaan kurang sesuai utk dijadikan alasan memilih pasangan. But still .. pilihan masing2. Sukati ko la, kan ..

So back to the topic "Aku taste tua". Betul .. memang betul. Tapi aku tak kesah. Yg penting .. aku brjaya mmbuat laki aku hepi dan bangga bila brjln dengan perempuan muda!! Sume org pandang2 tu. Hehe ..

p/s : apa-apa pun .. Janji bahagia!!


8 comments:

alinac lover said...

asal bahagia kak.. :)

kak ina kl said...

salam dan selamat hari raya ella..sorrylah lambat reply..biasalah rayakan..

ooo kamu kenal ek dengan nani tu..tentu bes sbb dpt kenal dia kan terutama hanis tu

Bib Abdul Hamid said...

hidup hanya sekali... so enjoy your life!!

kakchik@ella said...

alina ..

btl tu yong .. yg penting bahagia.

kakchik@ella said...

kak ina ..

mmg best kenal diaorg. 1 famili tak sombong ..

kakchik@ella said...

Bib ..

u enjoy life too ya ..

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Ini cuma pendapat sy le, biasanya dr segi psikologi kemungkinan besar sejarah seseorg semasa kecil dahulu memerlukan perhatian dari keluarga terutama kshsyg seorang ayah. Ini termasuklah dlm `felt needs and unfelt needs`. Tapi org2 dulu, biasanya tumpuan kpd sara-hidup utk memenuhi keperluan keluarga. B/mana pun ini hy pendpt sy saja.

kakchik@ella said...

tajnur ..

watever it is sya prcaya jodoh di tangan tuhan. thanx for yr comment ya. keep on reading ..