Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Sibuk .. sibuk .. sibuk ..

Hujung minggu yg sgt2 sibuk. Sabtu keja sampai petang .. ada tender nak tutup hari Isnin. Balik rehat sekejap je, terus keluar balik. Dah janji dgn Aida nak buka puasa dgn dia. Aida is my schoolmate.  Sama2 sekolah kt Pudu English Secondary School (PESS). Walau jarang jmpa kitorg tetap mesra .. slalu kolling2 .. Aida pun slalu layan aku merepek kat blog ni. Hehe .. Sampai rmh dah lewat malam. Berakhirlah 1 hari Sabtu yg penuh dgn warna warni. Org lain bersantai2 dgn keluarga, aku kena kerja.  Hehe ..

Hari Ahad ... wah .. pagi2 lagi aku dh keluar. Ada 'date' dgn Mrs. Brown kat 1 Utama. Tapi kesian kat Mrs. Brown. Dia tak dapat parking. Terpaksa la kitorg dating tepi kereta je la ... hehe .. Kepala gila2 rupanya bdak ni. Tak puas la Kakchik jumpa ko dik. Lain kali kita jmpa lagi ye ..

Lepas dating, terus balik Sg. Buloh. Rehat lagi utk 2, 3 jam.  Petang ni ada 'date' dgn emak Hanis Zalikha (Kak Nani) pulak. Kak Nani dh byk kali telefon suruh dtg rumah tapi .. aduh .. nak cari  masa utk diri sndiri pun terkial-kial.  Hehe .. Sori Kak, Ella delay byk kali. Tpi akhirnya brjaya jugak Ella mnjejakkan kaki ke rmh akak ye. Sib baik Ella tak sesat kak. Kalau tidak, lagi lama akak kena tunggu. Hehe ..

Cantek sungguh rmh Kak Nani.  Secantek penghuni rmhnya .. termasuk la kucing-kucing yg gebu dan comel tu. Kalau korang nak tau, Kak Nani bkn shj cantek di alam maya tetapi lebih cantek di alam nyata. Yg menariknya, 1 famili ni peramah trmasuk la husband Kak Nani dan Alisya yg manis. Tak puas sebenarnya jumpa Kak Nani. Sekejap sgt .. tak byk yg dpt kitorg bualkan.  Sampaikan masa Kak Nani hantar aku ke pintu pun, masih byk yg nak dibualkan lagi. Kalau ikutkan hati tak nak balik lagi. Tu la .. pegi lagi rmh org lewat petang, kan dah kena cepat balik .. padan muka aku. Hehe ... Lain kali kita jmpa lagi ye kak. Tapi kan kak, Aiman sbnrnya frust sbb tak dpt jumpa Hanis. Peminat Hanis Zalikha la katakan. Hahaha ..

Dari Bkt Jelutong kitorg terus ke Pusat Bandar Shah Alam. Nak cari 'mkn point'. Fikir punya fikir akhirnya decide utk brbuka kat Restoran 'Uncle K'. Restoran sgt2 penuh .. lgsung tak da meja kosong. So .. beli air dan jalan2 je la. Habis org mkn baru kita serbu itu Restoran. Padan muka lagi sekali .. hehe ...

Smpai rmh dh mlm. Capek sungguh. Dgn trafik jem nya .. dgn keluar masuk rmhnya.  Tak pe .. tak pe. Hidup kena lasak .. tak leh manja2.  Hehe ..

Pagi ni??  Wah .. tender MBPJ tutup. Bertaichi, berkungfu dan bersilat aku sorang2 mngejar masa.  Kak Senah sibuk buat Report projek PKNS, esok nak meeting.  Mmg tak dapat nak tolong la.

Minggu ni camna la perjalanan hidup kita ye ??  Korang sume mesti dh raya mood, kn.  Aku ?? Lagi dekat nak raya .. lagi 'nervous' aku rasa. Mengenangkan Ayah yg msih di Wad ICU Hospital Taiping .. mengenangkan Abah yg sdg rindu-rinduan pada anaknya di Segamat.  Mengenangkan 'paperwork' yg masih banyak. Esok atau lusa aku nak ke Putrajaya. Bkn jln2 tau korang .. keja. Harap2 'Puan PKK' tu masih belum brcuti lagi  .. hehe ... Semoga apa yang kita rancangkan menjadi dan dipermudahkan Allah S.W.T. Amin.








2 comments:

cheqna said...

salam
moga ayah cepat sembuh ye =)
selamat berhari raya

kakchik@ella said...

tima kaceh yg cheqna ..