Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Berhenti meraba boleh tak??

Entry khas buat abang-abang .. adik-adik .. atau kakak-kakak yg suka letak handphone dlm poket seluar. Dlm keadaan biasa takpa ..  Tapi kalo tengah memandu ?? Pastu tetiba ada call masuk ?? Ha .. mula la terkial2  meraba handphone yg duduk dlm poket seluar tu. Sebelah tangan lagi pulak dok pegang steering keta.  Ya Allah .. seriau aku tengok. Nak je aku suruh berenti tepi jalan .. 

Aku pulak dah terbiasa .. masuk je keta terus psg handsfree.  Tak kira ada org call atau tidak, aku tetap akan pakai. Kalo tetiba ada org call .. aku dah 'ready' dah. Tak yah nak raba sana sini .. Apa-apa pun korang .. 'Safety First' ye.


6 comments:

cheqna said...

cheqna lebih suka letak kat tepi tu..ala..kat tempat kita nak bukak pintu kan ada macam tempat letak barang sket2..
ha kat situ r cheqna letak =)

kakchik@ella said...

Kita pun cheqna. Kalo letak dlm poket bahaya!! Kan cheqna kan .. Hehe ..

eelobor said...

hehehe, suka gak teraba2 masa memandu. tp betul kata tuh, bahaya. safety first

Lizzie Yasmin said...

tak suke time drive letak hp dlm poket.. coz rasa mcm tak selesa duduk..

kakchik@ella said...

btl tu eelobor .. pasni letak kat dashboard eh. Jgn raba2 handbeg atau poket suar tau!!

kakchik@ella said...

Lizzie .. mmg tak selesa. hehe ...