Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

Kembali Normal

Hari ni, sudah kembali bekerja. Bangun pagi main masak-masak untuk Famili. Pastu bersiap ke tempat kerja. Syukur Alhamdulillah .. Aiman yang kuat semangat sudah keluar (discharge) dari Hospital semalam. Doktor Pakar benarkan Aiman pulang setelah puashati dengan semua Laporan Perubatan.

Tak da demam. Tak da sawan. Tak da pitam atau pengsan lepas pembedahan. Jumpa lagi on the next appointment ~ 14 days from now. Alhamdulillah ... tapi harus terus berdoa dan berdoa. Moga proses pemyembuhan Aiman berjalan lancar. Next Cerebral Angiogram will be done 6 months from now. Kita doa agar Aiman baik-baik sahaja. Semalam masa nak balik Aiman nampak sedikit sedih .. sebab dia tinggalkan Firdaus dan Divakaran yang masih belum boleh pulang. Tak pe Aiman .. Kita doakan diaorang. Kakak-Kakak Nurse kat Wad 7B semua gembira Aiman dah boleh pulang tapi sedikit terasa sebab diaorang kata Aiman ibarat Penghibur mereka di sini. Baik Security, baik Cleaner, baik Tukang hantar makanan mahupun Tuan Doktor .. semua dia tegur dan buat kawan. Aiman tak sombong. Dia peramah dan murah dengan senyuman. Bak kata Siti Hawa salah seorang Nurse yang jaga dia ~ Kerja Nurse ni stress .. tapi bila dapat 'patient' macam Aiman, terhibur rasa hati. Alhamdulillah. Moga-moga ada ganjaran pahala bila buat orang lain ceria. 

Firdaus 14 tahun. Dia jatuh masa ambek bola kat garaj. Ada pendarahan kat kepala dia tapi Alhamdulillah .. tak membeku. Dia dimasukkan ke Wad untuk pemerhatian selama 5 hari. Firdaus keluar hospital sama hari macam Aiman tapi lewat petang. Divakaran 16 tahun. Dia masuk Hospital untuk "Follow Up Check Up" Tahun lepas dia operation buang ketumbuhan di otak. Suka tengok dia .. dia selalu positif dan ceria.

Nurse selalu keliru dengan diaorang berdua. Nampak Firdaus panggil Aiman. Nampak Aiman pun panggil Aiman. Hehehe.

Aiman kata .. Ni Wad 1Malaysia. Molek sangat la tu. Hehe.

At the moment Aiman kena rehat. Doktor bagi MC sampai 18hb Julai ni. Harap-harap bila kita pegi Follow Up Check Up 18hb ni more and more good news menanti. InsyaAllah.

24 comments:

Ardini Humaira said...

semoga aiman dan firdaus cepat sembuh, amin

:)

Ardini Humaira said...

semoga aiman dan firdaus cepat sembuh, amin

:)

Hanis Azla said...

Alhamdulillah.. seronok dgr perkembangan yg baik ni.. semoga proses penyembuhan Aiman berjalan dengan baik.. Salam buat Aiman yg ceria tu.. teringat lagi keramahan dia..

akak comot said...

alhamdulillah...aiman senyum, aiman dah sihat..moga cpt sembuh ye aiman !

Cik Awin said...

semoga aiman cepat sembuh ye...

faraherda. razalan said...

Hehehehe! Yeay! Dah boleh kua. Tapi kan KC, nama Firdaus tu bsr la kan? Hee~

kasihibu said...

alhamdulillah...semoga cepat sembuh sepenuhnya

Arra Ahmad said...

moga Aiman cepat sembuh.:)

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah..

Memang betul la, sekali imbas, macam lebih kurang rupa Aiman & firdaus tu..:)

Rai said...

alhamdulillah..da makin ceria aiman..

Mooniqueen said...

Alhamdulillah aiman Dah discharge... Semoga cepat sembuh... KC kuat...

Azian Elias said...

ALHAMDULLILAHHH..sorry sangat ella..akak tak sempat balas sms ella ari tu.. ada hal sikit..

senang hati tgk aiman dah segar bugar..

ummiakid-lily said...

Alhamdulillah...muga Aiman dan anak² yang lain terus sembuh dan sihat² belaka...

miloais milo said...

alhamdulillah....
all the best for aiman...

makchaq said...

Alhamdulillah dua2 dah nampak sihar dan ceria...

Hati mak mesti gembira sangat bila tengok anak dah sembuh kan...

Chekgu Azrine said...

Semoga Aiman cpt2 smbuh ye..amin

el said...

alhamdulilah
rehat byk2 k

deno said...

sykur aiman dah baik..... :)

Irfa said...

alhamdulillah..
aiman dah kembali sembuh spt biasa
ha'ahla..muka diorang hampir sama
dah macam kembar pulak ye

sisdee said...

alhamdulillah...doa segalanya dipermudahkan dan aiman cepat2 smbuh..

Tina Othman said...

syukur alhamdulilah, mengalir airmata baca pasal aiman

moga Allah sentiasa melindungi KC sekeluarga

Peri PiA said...

Alhamdulillah,semoga Aiman cpt sembuh

maaf sgt2 kc lmbt dpt tau dan xsempat nak melawat :(

xoxo

@cu SaYaNg said...

Alhamdulillah...seronok dengar Aiman dah pulih :)

akuzle ayu said...

aiman neh mmg pandai amek ati orglah.. org cpt syg..