Featured Post

Jom Gaya Hidup Sihat ~ Makan dan Exercise

Another chapter of my exercise diary .. hidup Misz-ella camni la .. kalau tak kerja, exercise. Kalau tak kat Event kat Gym. Tu je la tempat...

W.I.P. ~ Work In Progress

Bila mula bekerja setelah cuti 9 hari menjaga Aiman, kebizian rutin jadi double dan triple nampaknya. Ada projek nak apply E.O.T. .. ada Dokumen Tender nak kena isi .. Correspondence In/Out  nak kena buat lagi .. 'macam-macam'. Sib baik Kak Senah ada .. sib baik jugak 'My Project Team" sekepala. Kerja jadi mudah .. mood pun ceria*Hepi*

Mula-mula Butang tanya Kakak Cool. Nurul QS baru dengar je ye dulu ..


Pastu Kakak Cool explain ..


Begitulah satu peristiwa di Hari Khamis di Floor kita. Hari Khamis dimana semua Staff baik Admin mahupun Teknikal wajib berbaju biru. Hari Khamis dimana kita tak pakai baju tu sebab kita harus ke Putrajaya pagi tu. Sepanjang 16 tahun bekerja disini .. I love my Project Team. So far, kitorang OK .. semua kepala. Tak da soal tindas menindas, tak da isu orang ni nak lebih dari orang tu, tak da cucuk mencucuk. Kalau ada 1 atau 2 isu dan perkara yang menyebalkan hati dan perasaan .. kita lupakan. Yang kami beratkan ialah kerjasama and to get the work done happily. Lain projek lain cabaran lain tugasan walaupun Skop Kerja lebih kurang sama. At the same time, i'm approaching my target at 40's. Apakah? Rahsia. Hehe.

BTW, Thanks to Kak Linaharwati, Siti Rafeah yang hantar email baru-baru ni. Maaf, belum berjawab sebab masih bizi. Jap eh .. Nanti  dah clear semua i reply u. TQVM. Terharu ..

OK lah. Sekian sahaja Cerita Satu peristiwa di Floor saya di Hari Khamis yang serba biru.  Nanti kita cerita lagi ye. Terima kasih baca. Bye.

17 comments:

Peri PiA said...

nmpk mcm family pia suke,kat tmpt pia mcm ade gap senoir dgn junior

Kesuma Angsana said...

syukur aiman dh beransur pulih ye... doakan yg terbaik yek n akan terus follow u!

@cu SaYaNg said...

acu pun bersyukur gak sebab dapat team keja yg sekepala & sgt memahami
senang nak bekerjasama :)

faraherda. razalan said...

Tapi kan...opis sy ni byk sgt le diskriminasinya....saiko tau.

JunAina said...

Kadang2 ada terasa hati ke buat2 tak tahu sahaja...team ok org lain pulak tak ok... Apapun alhamdulillah dapat HOD yg sangat2 ok.

miloais milo said...

best kan keja ngan staff yg sekepala ni...
tak de lah rasa nak hangin tak puas hati...

dan nice jugak - ada hari kena pakai certain kaler ni...

kasihibu said...

apa yang penting kerjasama!!! kan?

Azian Elias said...

Welcome back as supermom.. at home at work.. gud luck dear..

happy aiman dah ok.. suka tgk dia senyumm..send my love to him.

kakngah said...

kami hari2 pakai baju putih... hihihi!!

akuzle ayu said...

Susah nk cari team yg hebat mcm neh..

Aku Ibu Muda said...

9 hari kc cuti ye...konpem byk keje bila msuk ofis kn

-Sara- said...

oo kiranya ari kamis blue day lah yee..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alhamdulillah aiman dah ok )

lama KC cuti for sure bnyk keje nk kena buat..

Bitt (doubleIS) said...

memang syok dalam team sekepala...bagus team u :)

Murni Alfathunnisa said...

alhamdulillah..best la dapat good team partner..yang ngam..sekepala dan boleh co-operate...:-)

Ardini Humaira said...

bestnye dapat teamwork gni :)

gadisBunga™ said...

slow slow kc. Yg penting aiman dah getting better. Syukur juga sebab projek team best best. Itu yg buat beban keje kita boleh kurang sikit walau kita terpaksa amik cuti.

Saya harap projek team saya yg baru ni macam tu jugak sampai bila2.